Blog

A kerti esőztető működése

2021.06.16 19:02
A kerti esőztető működése

A kerti esőztető bármilyen udvar öntözéséhez ideális eszköz. Mindegy, hogy egy apró méretű, esetleg egy hatalmas kertről van szó, egy minőségi berendezés ideális választás a kert és a pázsit gondozásához. De vajon hogyan zajlik a Gardena kerti esőztető működése? Ebből a cikkből minden kiderül!

Esőztető használata

Ahhoz, hogy precízen és egyenletesen tudjuk öntözni a gyepszőnyeget, az ágyást, esetleg a sövényt, főleg a nyári hőségben lesz szükség esőztetőre. A modern változatokat webáruházunkban is beszerezheted, amelyek szinte bármilyen méretű kerthez ideális választásnak bizonyulhatnak. Érdemes használni a szűrőket is, hogy könnyedén megtalálhasd a megfelelő gyártmányt. De vajon hogyan zajlik a Gardena kerti esőztető működése?

Az esőztetők fajtái

Az esőztetőknek három fajtája van:

  • A köresőztető, amely csendes és könnyen használható változat a kert kisebb és nagyobb területeihez egyaránt.
  • A négyszögesőztető ideális választás egy 90-350 négyzetméteres területhez. Ennek segítségével négyzet és téglalap formájú helyeket is egyenletesen tudunk öntözni, nagyobb tócsa nélkül.
  • A harmadik fajta a nagy hatósugarú, amely akár egy közel 500 négyzetméteres területet is képes karban tartani.

A Gardena kerti esőztető működése

A süllyesztett négyszögesőztetőt a felszín alá kell telepíteni, amelyhez vezetékcsöveket is csatlakoztathatunk. Az öntözési szélessége 1-9,5 méter között van, hatótávolsága pedig 2-15 méter között mozog. Az egyenletes vízkijuttatást a 16 darab puha műanyag fúvóka biztosítja, a finomszűrő pedig a biztonságos működésről is gondoskodik. A víztelenítő szelep csőrendszerbe történő beépítésével pedig fagyállóvá tehetjük a szerkezetet.

A köresőtető esetében a finom szektorbeállításoknak köszönhetően egyszerűen kiválaszthatóak az öntözni kívánt szektorok. Nagy előnye, hogy akár egy pillantással megállapíthatjuk, hogy aktuálisan éppen melyik szektor van beállítva a 25-360 fokos tartományból. A termék kiválóan alkalmas 490 négyzetméteres területek állandó locsolására is. Az esőztetőt tartó műanyag talp ráadásul a három fémbetétnek hála nagyon erős felépítésű, hiszen a talp nagy stabilitást biztosít az eszköz számára.

A csúszótalpas köresőztető hatótávolsága 17 méter, amely lehetővé teszi a kert egyenletes öntözését. A berendezéssel maximum 225 négyzetméteres területet tudunk locsolni, maximum 8,5 méteres hatótávolsággal. A speciális vízsugárforgató turbina biztosítja a szerkezet számára az egyenletes vízelosztást. A tisztítása is egyszerű, hiszen a szennyszűrőt könnyedén kivehetjük, így pillanatok alatt varázsolhatjuk ujjú a terméket.

Összegezve: Vajon hogyan zajlik a Gardena kerti esőztető működése? Reméljük, hogy ebben a cikkben segítettünk egy kicsit kideríteni, hogy melyik fajta, milyen hatótávolsággal rendelkezik. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kisebb és egy nagyobb méretű kertben milyen nagyságú szerkezetet szerzünk be. Választhatunk köresőztetőt, négyszöges változatot, esetleg egy nagyobb hatósugarú terméket egyaránt. Minden attól függ, hogy mekkora területet szeretnénk folyamatosan locsolni.