Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Árnyékos pihenőhely kialakítása a ház mellett

2021.05.26 15:10
Árnyékos pihenőhely kialakítása a ház mellett

Mindenki szeret nyugodtan pihenni a kert egy eldugott szegletében. Ehhez azonban ki kell alakítani egy árnyékos helyet, ahol mindezt megtehetjük. Teremtsük meg a saját nyugalmas terünket, hogy bármilyen nehéz nap vagy hét után lazíthassunk egyet a friss levegőn. De vajon, hogyan készíthető egy ilyen pihenőhely? Ebből a cikkből minden kiderül!

Árnyékos pihenőhely kialakítása

Az első és legfontosabb, hogy válasszuk ki a megfelelő helyet. Fontos, hogy egy zajforrástól mentes, csendes sarokban próbáljuk meg kialakítani a pihenőt, amely alkalmas kikapcsolódásra és olvasásra egyaránt. Tegyünk oda egy asztalt, pár széket, esetleg hintaágyat, így válik igazán kényelmessé a lazítás. Egy-egy színes virággal, esetleg bokorral pedig színessé is varázsolhatjuk a teret. Ehhez használjunk nyugodtan egy gyorscsatlakozót, amelynek segítségével pillanatok alatt frissíthetjük fel a forró sarkot.

További tipp, hogy válasszunk olyan részt a kertben, ahol akár mezítláb is járhatunk. Ilyen például egy füves terület, amelyen bármikor kedvünkre sétálgathatunk. A búvóhely a zöld lomboktól és a levelektől válik igazán mesés pihenővé. A szabadban kialakított kikapcsolódásra szolgáló sarkot érdemes körbe határolni növényfuttató rácsokkal, amelyen a szellő is könnyedén átjuthat.

Amennyiben úgy érezzük, hogy a magas falak túlzottan elhatárolnak a külvilágtól, álcázzuk azt levelekkel és különböző lombokkal. A kúszónövények segítségével csodálatos zöld hátteret alakíthatunk ki, amellyel még a legegyszerűbb ülősarkot is feldobhatunk. Sok esetben sajnos a falak túl sivárok és lehangolóak, amelyek nem tesznek jót a pihenésünknek. Erre remek megoldások az előbb említett kúszóvirágok és zöldek.

Szükséges eszközök

A kert alakításához és karban tartásához azonban minden esetben szükség van jópár eszközre. Ennek kapcsán sok esetben gondolunk kapára, gereblyére, esetleg egy fűnyíróra. Azonban nem csak ezek kellenek majd ahhoz, hogy a pihenőhely környékén friss és zöld fű, illetve növények növekedhessenek. Egy gyorscsatlakozó a tömlőhöz szinte elengedhetetlen a forró nyári napokon. Ennek az eszköznek a segítségével egyszerű húzással oldható a csatlakozás, így pillanatok alatt tehetjük rá a csapra a csövet.

Gyorscsatlakozó árak

A gyorscsatlakozó árak rendkívül kedvezőek, nem szükséges egy egész vagyont kiadni értük. Ennek segítségével zölden tartható az egész udvar, a virágoskert, de még a veteményes. Kell ennél több? Szerintünk nem, így nézz körbe bátran a kínálatunkban és válaszd ki a megfelelő darabot!

Összegezve: Ki ne vágyna egy kerti pihenőhelyre, ahol bármikor lazíthat egy keveset? Ennek kialakítása rendkívül egyszerű, hiszen csak a megfelelő helyet kell megtalálni hozzá. Pár növénnyel igazán vidámmá és színessé varázsolhatjuk a teret. A karbantartáshoz pár eszközre is szükség lesz, mint például egy tömlőcsatlakozó. A gyorscsatlakozó árak rendkívül kedvezőek és nagyban megkönnyítik a locsolás folyamatát.