Blog

Az első nyári virágok előnevelése

2021.04.04 16:19
Az első nyári virágok előnevelése

Már még messze vagyunk a nyártól, márciusban már bőven belefér a nyári virágok előnevelése. Számos erős és fiatal növényt találhatunk, amelyek elviselik a hűvösebb tavaszi napokat, így könnyen átvészelik ezt az időszakot. De vajon milyen növényeket ültessünk az évszak elején? Ebből a cikkből minden kiderül!

Nyári virágok előnevelése tavasszal

Március elején már bőven akad lehetőségünk arra, hogy nyári növényeket neveljünk elő. Több olyan fajta is létezik, amely bírja az enyhe fagyokat, így nem szükséges májusban beszerezni egy adag virágot, hogy a kertünk színes lehessen. Az előneveléssel sok pénzt spórolhatunk meg, a kerti munka pedig a lelkünknek is jót tesz a hosszú szürke téli esték után.

Ehhez szükség lesz különböző szerszámokra, mint ásó, kapa vagy éppen gereblye. Egy jó minőségű Gardena öntözőrendszer forgalmazására pedig itt van webáruházunk, ahonnan a látogatók szinte bármilyen prémium kelléket beszerezhetnek.

Mit érdemes ilyenkor elültetni?

Tavasz elején megkezdhetjük a vaníliavirág, a feketeszem vagy éppen az oroszlánszáj ültetését is. A magokat érdemes kicsi, lebomló és speciális termesztőedényben elvetni. Ezt mindenképpen töltsük fel megfelelő mennyiségű termőfölddel, de hagyjunk nagyjából 3 cm-t az edény tetején, ahova majd a növények kerülnek.

Ezt követően a magvakat egyenletesen osszuk el, majd jöhet rá egy vékony földréteg. Érdemes egy kicsit megnyomogatni a tetejét, hogy a víz ne moshassa ki olyan könnyen. Végezetül pedig permetszóró segítségével öntözzük meg az elültetett növényeinket.

Mikor kezdhető meg a csíráztatás?

Ahogy ültetni, úgy csíráztatni is nekiállhatunk ebben az időszakban. Ehhez egy nem túl meleg, ám napfényes helyiséget kell találnunk. A fiatal növények csak így maradhatnak tömöttek és egészségesek. Az első hetekben fokozottan figyeljünk arra, hogy a csírák ne száradjanak ki, hiszen így ezek könnyen elszáradhatnak. Amint megjelennek az első igazi levelek, a hajtásokat már át is ültethetjük egy nagyobb ládába vagy éppen a szabad földbe.

Gardena öntözőrendszer forgalmazása

Tavasszal számos kerti szerszámra szükség lehet. A munkálatok megkezdése előtt érdemes ellenőrizni, hogy minden kellék rendelkezésünkre áll-e. Amennyiben valami tönkrement, vagy még nem volt időnk beszerezni, érdemes utánajárni, hogy hol kaphatjuk meg a legkedvezőbb áron.

Egy öntözőrendszer például többféle összetevőből áll. Ide tartoznak az öntözésvezérlők, a szórófejek, a szerelvények és a KPE idomok is. A webshopunkban azonban mindent megtalál, amely egy Gardena öntözőrendszerhez szükséges.

Összegezve: Az első nyári virágok előnevelése már tavasz elején megkezdhető. Legyen szó vaníliavirágról vagy éppen feketeszemről, a kínálat rendkívül széles. Márciusban már nyugodtan elvethetjük ezeket a magvakat, de akár csíráztathatunk is egy nem túl meleg, ám annál fényesebb helyiségben. Ezekhez számos kerti szerszámra és kellékre szükségünk lesz. Egy jó minőségű Gardena öntözőrendszer forgalmazására azonban itt van webáruházunk, ahonnan az érdeklődő szinte bármit beszerezhet a tavaszi ültetéshez.