Blog

A boldog balkonkertész 6 szerszáma

2020.04.03 19:33

Kertészkedni mindenhol lehet, a város közepén talán még könnyebb is. A mini kertedben nincs szükséged fűnyíróra, sem sok segédeszközre. Itt is igaz a mondás: a kevesebb néha több! Néhány jó minőségű és kényelmes kéziszerszám és pár kiegészítő a titok, amik segíthetnek a kertészkedésben az erkélyen. Tegyük zöldebbé és színesebbé a várost, tegyük boldoggá magunkat!

Kéziszerszám készlet az erkélyre

Ültetőlapát és talajlazító az erkélyre

Ez az ültetőlapát és talajlazító miniszett ideális a magok, hagymák elültetéséhez az erkélyen. Később pedig segítség a növényeid nagyobb cserépbe, dézsába való átültetéséhez. Ha nem használod őket, akkor sem foglalnak nagy helyet, praktikusan a sarokkal is beérik.

Locsolókanna városi kertészeknek

A műanyag kannában kényelmesen hordhatod ki a vizet az erkélyre, hogy növényeid szomját oltsad. Akkor is jól jön, ha folyékony műtrágyát vagy növénytápot adnál nekik a fejlődéshez. A Gardena többfunkciós locsolókannája nem csak öntözőkannaként használható, hanem virágföld lapátolásához is. A legjobb benne, hogy a locsolókanna szettben is kapható.

Seprű is kellhet

A takarítás elengedhetetlen eszköze a seprű: álljon jól a kézben, legyen a megfelelő hosszúságú a nyele és persze legyen strapabíró. Hiszen az erkélyek akkor jól kezelhetőek, ha tiszták.

Ültetőszőnyeg az erkélyre is

A fekete virágföld szóródik mindenfelé, a lecsipegetett száraz levelek sem rögtön kerülnek a szemetesbe. Ha belelépsz, a papucsoddal behordod a piszkot a lakásba. ezt elkerülendő, szerezz be egy praktikus ültetőszőnyeget az erkélyre is! Egyszerűen kiteríted és a tapadókorongokkal rögzíted, így nem hajlik fel és nem is esel el benne. 4 fogantyúval szereltük, hogy a munkálatok végén egyszerű legyen a takarítása és az ürítése, a vízlepergető anyag miatt pedig a tisztítása.

Metszőolló nem csak tearózsához

Bizony, a metszőolló is jó barátod lesz, hiszen mindenféle vágási feladatt szembesülhetsz az erkélyen is: a levendulát tavasszal vagy ősszel nyírni kell, metszeni a tearózsát, dézsás növényket. A fűszernövények betakarításához is jól jön egy multifunkciós metszőolló. Kis szerszám, de mindig törekedj a megbízhatóságra és hosszú élettartamra.

Mindentudó kertész szettek az erkélyre

Ha mindent egyben megkapsz egy dobozban, az sokkal egyszerűbb, ugye? Erkélyen és teraszon kertészkedők számára minden szükséges kerüljön a szettbe: viráglapát, talajlazító, metszőolló és kiskefe. A készlet praktikus, és minden elfér benne, ami az erkélyen vagy teraszon található kert gondozásához szükséges és mindez tárolódobozzal együtt. Ültetés és átültetés, talajlazítás, virágok és fűszernövények vágása, erkélyek és teraszok tisztítása, seprése. Zárható tárolódobozzal, a doboz fedele praktikus szemeteslapátként is funkcionál.

+1 tipp: ajándék városi kertész készlet erkély nélkül is!

Te, mint feketeöves balkonkertész meglepheted erkélytelen barátodat is egy szuper beltéri ültetődoboz szettel! Húsvétra, névnapra kedves (és praktikus) ajándék: Gardena viráglapát, kesztyű, fém ültetőtálca és magok. Te választhatsz, hogy az ablakpárkányra az ültetőláda bazsalikommal vagy oxalis maggal kerüljön fel.