Kategóriák
Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Blog

Vajon milyen ajándékot érdemes vásárolni egy igazi hobbi kertésznek? Akinek ajándékot szeretnél venni folyton a kertben van, építi, fejleszti, szépíti? Akkor mindig szükség van egy újabb eszközre, szerszámra, amivel dolgozhat. Mivel sokat dolgozik a kert szépségén, ezért az se mindegy, hogy milyen minőségűek ezek az eszközök.

Ebben a cikkben 4 olyan Gardena termékről lesz szó, amiket ha ajándékba adsz, megkönnyítheted egy hobbi kertész dolgát!

Ősszel a lehulló falevelek mindig kettős érzelmeket váltanak ki az emberekből. Ha kertes házban élsz, akkor te tudod a legjobban, hogy a gyönyörű színek megjelenése a fákon egyben azt is jelenti, hogy hamarosan itt az ideje a lehullott levelek feltakarításának.

 Szeptembertől november végéig gyakorlatilag minden napra jut egy kis feladat a kertben a lombhullató fáknak köszönhetően. Az összegyűjtéssel azonban még nincs megoldva a dolog, hiszen valahogy el is kellene tüntetni a kertből az egyre halmozódó levélkupacot. A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Mit szólnál ahhoz, ha lenne egy eszköz, melynek segítségével könnyedén összegyűjthetnéd az avart a birtokodon, ráadásul mindemellett még hasznosan és környezetbarát módon fel is használhatnád a faleveleket? Mutatjuk, miről is van szó pontosan.

A Gardena Powermax elektromos fűnyíró egy rendkívül praktikus, könnyen használható fűnyíró, amivel könnyebb a fűnyírás! Több típusa is létezik, mérettől, teljesítménytől függően.

A Gardena Powermax 1200/32 vagy az 1100/32 csak a teljesítményben térnek el egymástól, ahogy a nevében is benne van. Az egyik 1200 W, a másik 1100 W teljesítményre képes.

Ebben a cikkben részletesen bemutatom ezt a típust.

A hazánkra jellemző éghajlati övezetben két olyan kertészeti időszak van, amikor sok munka van ránk a kertben, ez a tavasz és az ősz. A mi forró nyaraink, a fülledt időjárás, az olykor kimondottan száraz talaj és a szikkasztó szél próbára teszi úgy a növényeket, mint a kertészt egyaránt. Továbbá nem feledkezhetünk meg a nálunk uralkodó mérsékelt övi éghajlatra jellemző csapadék (eső, hó) hiányát vagy bőségét, ami szintén jelentős mértékben befolyásolja a növénytermesztést. Mindenki ismeri a telet és annak kihívásait, amire minden körülmények között fel kell készülnünk, a hatékonyság, valamint eredményesség szempontjából.
Első témakörünkben a gyümölcsfák ültetésének legfontosabb szabályait és gyakorlati tapasztalatait osztjuk meg a kedves olvasóval.

 

 

A szép kertek receptje

Kertészeti webáruház termék kínálata mindazokhoz szól, akik ápolt, egészséges és szépen gondozott kertre vágynak, akik kertészeti tanácsokat szeretnének kapni a kerti munkálatokhoz és az ehhez való felkészüléshez. Azokhoz, akik szerszámokat, gépeket, műtrágyákat szeretnének beszerezni a virágoskert megújításához vagy kialakításához, esetleg sziklakertet építenének, megoldást keresnek a kert öntözőrendszerének kialakításához. Örömmel tudatom velük, hogy nagyon jó helyen járnak.

szép kertek

 

A szép kertek 3 legfontosabb pillére :

• A természet, az elővilág és kert iránti szeretett.
• Minőségi alapanyagok felhasználása. 
• Minőségi kerti szerszámok és gépek használata.

 

A 7. ami mindent vitt

Házi gyógypatikánkban több féle fűszer- és gyógynövény megtalálható. Egy kis gondoskodás meghozza gyümölcsét, nap mint nap friss, egészséges és természetes orvosságot vihetünk be szervezetünkbe. Felejthetetlen ízek és aromák világába csöppenhetünk a hét minden napján, ne hagyja ki ezt az élményt, ne fossza meg szereteit az érzéstől.

Házi gyógypatikánk elengedhetetlen összetevői:

 • Borsmenta
 • Kövirózsa
 • Bazsalikom
 • Körömvirág
 • Rozmaring
 • Levendula
 • Fokhagyma
 • Snidling(metélőhagyma)
 • Citromfű
 • Zsálya

 

 

Növényvédelemi tanács teleltetéshez

 

CELAFLOR Careo rovarölőszer koncentrátum

Lassan fel kell készülnünk a cserepes dísznövények betárolására is. Csak a pajzstetűtől, a levéltetűtől, az atkától és a gombabetegségektől mentes növényeket szabad teleltetni. A tároló helyiségben tovább szaporodhatnak, sőt terjedhetnek is a felsorolt károsítók.

 

 

2018.06.22 10:05

Házi füvészkert, nem csak kertes házban élőknek!

Alakítsunk ki otthonunkban mini füvészkertet. Az ízükért és illatukért termesztett, gyógyító- és szépítőszerként használt gyógynövények és fűszernövények manapság egyre jobban felértékelődnek, mert jó tulajdonságaikat felhasználhatjuk a modern életmóddal járó testi és környezeti ártalmak kivédésére és semlegesítésére.

füvészkert az otthonunkban

 

 

2018.06.22 10:00

Öntözőrendszer házilag - csináld magad

Az öntözőrendszer telepítése házilag nem is olyan egyszerű dolog, ahogy azt elsőre gondolnánk. Az alapvető tervezési előírásokat betartva, kis műszaki érzékkel már jó eséllyel indulunk a csináld magad öntözőrendszer telepítéssel. A My Garden egy rendkívül egyszerű, online alkalmazás, ahol megrajzolhatja és megtervezheti kertjét. Az alkalmazás egyszerűen kezelhető és nagyon szép, kézzel rajzolt stílusban jelenik meg. Csináld magad öntözőrendszer telepítéséhez nagy segítséget nyújt a My Garden online öntözőrendszer tervező program vagy a gardena tervezési segédlete.

A tervező program használatának a végén egy kész terv lesz a kezünkben, amiből megtudjuk a szórófejek pontos helyét, a csővezetékek nyomvonalát, a szükséges anyagok listáját valamint összeszerelési segédletet. 

öntözőrendszer házilag csináld magad

 

 

Lombseprű fajtáji

Több féle anyagból készült lombseprűt vásárolhatunk:  

 • műanyag lombseprű
 • fém lombseprű

Egy jó lombseprű ismérve a könnyű kezelhetőség, és a kényelmes, biztonságos munkavégzés. A gardena combisystem lombseprű család könnyedén megbirkózik a levelek, levágott fű és egyéb kerti hulladék össze gyűjtésével.

Gardena combisystem műanyag lombseprű 43 cm

gardena műanyag lombseprű 43 cm 3101-20

 

 

Öntözőrendszer téliesítése házilag

Az automata öntözőrendszer téli víztelenítése elengedhetetlen feladat. Érdemes az utolsó öntözés befejeztével elvégezni az öntözőrendszer víztelenítését, de legkésőbb a fagyok beállta előtt. 

Két módszert alkalmazzunk öntözőrendszerünk víztelenítésére:

 • Automata víztelenítő szelep
 • Kompresszoros víztelenítés

 

Automata víztelenítő szelep:

A víztelenítő szelepet az öntözőrendszer legmélyebb pontjára telepítse. Lejtős területek esetén figyeljünk a két víztelenítő szelep közötti magasságkülönbségre, ami nem lehet nagyobb 2 méternél. Igény esetén telepíthetünk több öntözési körbe víztelenítő szelepet. A vízelfolyás javítására illetve a a víztelenítő szelep védelmére ágyazza ki 3-6 cm-es kaviccsal a szelep helyét (k. 20x20x20 cm).

Gardena automata víztelenítő szelep 2760

 

 

2018.06.22 09:32

Készüljön fel időben az őszi kerti munkálatokra! A Gardena webshop oldalunkon már most elérhető minden nélkülözhetetlen őszi kerti szerszám. A lombszívóknak, lombfújóknak most is hasznát veheti. Nemcsak az őszi lehulló leveleket, de a szegélynyírók által lenyírt füvet, a  lehullott virágszirmot már most is összegyűjtheti velük. A nagy teljesítményű elektromos ErgoJet3000 és az akkumulátoros AccuJet 18-Li egyaránt remek választás a kisméretű és a nagyobb kertekbe is. A zöldhulladék szállításában segít a gardena könnyen irányítható kerti kiskocsi. Minden kerti munka elvégzéséhez használjunk megfelelő védőkesztyűt. A gardena webshop kesztyűi hatékony védelmet biztosítanak még a szúrós, tüskés ágak ellen is.  A fa-, és bokorápolás elengedhetetlen része a kártevők elleni védekezés (őszi lemosó permetezés). A kis méretű növényeinkhez elegendő a Comfort pumpás 0,5 és 1l-es kézi permetező, a nagyobb méretű gyümölcsfákhoz az 5l-es nyomáspermetező biztosít hatékony segítséget. 

 

 

2018.06.19 11:07

A sövények nevelése és gondozása

A sövények ültetése előtt részletesen tanulmányozni kell a fák, cserjék és bokrok ültetési helyét, figyelve a helyi adottságokat és az ültetendő növényünk igényeit. A sövénytelepítéshez a legjobb időszak az ősz elejétől a tavasz elejéig tartó periódus. Ahhoz, hogy tömör és kívánt formájú legyen a sövényünk érdemes a töveket közel ültetni egymáshoz. A magasabb ágakat nyírjuk meg, hogy az alsó rügyek növekedését elősegítssük. Ezekhez a munkafolyamatokhoz szükségünk lesz kézi és gépi szerszámokra.

Az ültetéshez a terraline szerszám család szerszámai közül válaszhatunk ideális eszközt.

Webáruház készítés