Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Hogyan turbózható fel a föld a téli időszakban?
16
Dec

A kertben télen is bőven akad munka, hiszen bár a veteményesben már nincs semmi, ideje előkészíteni a földet a következő időszakra. Számtalan olyan növény van, aminek nem árt, ha az ültetés előtt egy kicsit felturbózzuk a helyét. A föld tápanyagellátása idővel romlik, így fontos azt időnként pótolni. Emellett nem feledkezhetünk meg a gyep ápolásáról sem, hiszen a téli időszakban az is károkat szenvedhet. Lássuk, hogy milyen teendőink vannak ebben az időszakban!  

Ezek a kerti gépek egy háztartásból sem hiányozhatnak
16
Dec

Amikor kerti eszközöket vásárlunk, legyen szó fűrészről, esetleg szegélyvágóról, akkor nagy odafigyeléssel kell kiválasztanunk a megfelelő modellt. Nem minden gép való ugyanis minden udvarba, hiszen egyes telkek jóval nagyobbak a többinél. A Gardena fűnyíró típusai azonban lehetővé teszik, hogy bármely vidéki otthont szebbé tudjunk varázsolni. Lássuk a legfontosabb darabokat!  

Téli madáretetés: tippek és trükkök
16
Dec

Egy kis gondoskodással sokat tehetünk azért, hogy bevonzzuk a kertünkbe a madarakat a téli időszakban. Ahhoz, hogy a vendégek könnyebben átvészeljék ezeket a hónapokat, fontos, hogy megfelelő időben és megfelelő étellel lássuk el őket. A zord időjárásban ugyanis nem árt, ha folyamatosan feltöltve tartjuk a madáretetőt. De lássuk azokat a tippeket és trükköket a gondozásukkal kapcsolatban! 

Mire és hogyan használható a házi vízmű?
09
Dec

Biztosan Te is hallottál már a házi vízművek használatáról. Ezekkel az eszközökkel rengeteg pénzt meg lehet spórolni, hiszen a kúttal összekötve minimális mennyiségű csapvízre lesz szükség. Sokan a WC-öblítéséhez is ezt választják, de alkalmas továbbá az emeletes házak vezetékes víz nyomásának növelésére is egyaránt. 

De vajon, hogyan és mire is jó pontosan? Cikkünkben erre a kérdésre adjuk meg a választ és segítünk eligazodni a különböző típusú modellek között! 

Hogyan alakíts ki költséghatékony télikertet az otthonodban?
19
Nov

A télikertek a családi házak, kisebb-nagyobb apartmanok és erkélyek része, ahol szinte egész évben nyár van. A kellemes hangulatú pihenőhely megalkotása azonban sokszor szakembert igényel, hiszen az egész projekt során fontos, hogy alaposak legyünk. Mindent figyelembe véve azonban az télikert igazi fénypontja lehet az otthonunknak. De vajon, hogyan alakítható ki költséghatékonyan? Cikkünkben most erre a kérdésre kerestük meg a választ. 

A kerti tó téliesítése lépésről lépésre
19
Nov

Lassan itt a tél, így ideje minden kinti szerszámot, eszközt és berendezést téliesíteni. Nagyon fontos feladat továbbá, hogy a felsorolt kellékek mellett, ne feledkezzünk meg a kerti tóról sem. Az udvar szépségét és büszkeségét jelentő területet ugyanúgy fel kell készíteni a fagyokra, mint bármi mást odakint. De vajon milyen lépései vannak ennek? Mire kell odafigyelni a Gardena öntözőrendszer téliesítése során? Lássuk tehát ezeket! 

A leander szakszerű teleltetése
17
Nov

Magyarországon talán a leander az egyik lekedveltebb mediterrán virágaink egyike, amely szinte minden otthonban és kertben megtalálható. Örökzöldnek számít, télen azonban nem sok díszítő értéke van, hiszen nem kedveli a hideg időjárást. Nem véletlen szükséges megfelelően teleltetni annak érdekében, hogy nyáron ismét tündökölhessen. Lássuk tehát, hogyan is szükséges tárolni a fagyokban a leandert! 

A legfontosabb kerti teendők novemberben
17
Nov

Ahogy folyamatosan rövidülnek a nappalok, az időjárás is egyre zordabb lesz. Többször fordulnak elő mínusz fokok, megérkezik a november, amely az ősz utolsó hónapja. Hiába van ilyenkor hideg odakint, azért még mindig akad teendő odakint. A kerti gépek karbantartása mellett hangsúlyt kapnak az örökzöldek, illetve a kopaszodó növények, amiket nem árt meggondozni. Lássuk, mi vár ránk ebben a hónapban az udvaron! 

3 hosszan díszítő növény a hideg hónapokra
22
Okt

Senki sem gondolná, hogy a kert egész évben színpompás lehet, csak okosan kell ültetni a megfelelő növényeket. Szükség lesz örökzöldekre és virágzó típusokra egyaránt, hogy még januárban se legyen minden szürke és unalmas. Bár régen mégcsak tavasszal és nyáron lehetett kint szorgoskodni, ma ez már másként alakul. Egy minőségi Gardena kerti kapa segítségével még most is ültethetünk olyan fajtákat, amik rövid időn belül színessé varázsolják az udvart. 

Hogyan tegyük télállóvá a veteményest?
22
Okt

A veteményesre és a kertre az őszi és a téli időszakban is oda kell figyelni. Ahhoz, hogy a hidegebb hónapokban is meg tudjuk tartani a termésünket, még most kell elvégezni pár kinti munkát. Szükség lesz pár eszközre, például egy teleszkópos ágvágó ollóra, a kezünkre, védőfelszerelésre és már mehetünk is ki, mielőtt nagyobb baj történne.  

Ültetési technikák az egészséges kert érdekében
17
Okt

Az egészséges kert érdekében mindig a jó ültetési technikát kell választani. Ahhoz azonban, hogy többé ne száradjon ki egyetlen növény sem, érdemes megfogadni pár tanácsot. Szerencsére a munkálatok Gardena csúcsos ásó segítségével nagyban megkönnyíthetőek, amivel sokkal hatékonyabban és gyorsabban végezhetünk odakint. De vajon milyen lehetőségeink vannak az ültetés kapcsán? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ! 

Októberi teendők a kertben és az udvaron
18
Okt

A mostani időszak rendkívül alkalmas, hogy végre elvégezzük az utolsó őszi teendőket a kertben. Legyen szó a lombokról, metszésről, betakarításról egyaránt, ezekre már nem sok lehetőségünk lesz a fagyos hónapokban. De vajon mi az, amire mindenképpen időt kell szánni októberben az udvaron? Cikkünkben részletesen bemutatjuk a listán szereplő tevékenységeket, illetve, hogy mivel is lehet ezeket elvégezni. Egy Gardena állítható lombseprű például mindenképpen kelleni fog, hogy hatékonyan és gyorsan szedhessük össze a lehullott leveleket.  

Az öntözőrendszer víztelenítése
20
Szept

Az öntözőrendszert ugyanúgy fel kell készíteni a téli időszakra, mint a növényeket, vagy éppen a medencét. Ennek legjobb módszere annak víztelenítése, amit még a fagyos időjárás előtt érdemes megtenni. Ez akár házilag, önállóan is történhet, hiszen a legtöbb Gardena öntözőrendszer működése nem túl bonyolult. Lássuk, hogyan téliesíthetjük a csöveket! 

A medence szakszerű téliesítése
18
Szept

A medence téliesítésére ugyanúgy szükség van, mint a növények gondozására vagy éppen a locsolótömlő víztelenítésére. Ahhoz, hogy az épített vagy a felállítható változatunk sokáig bírja és a minőségében se tegyen kárt a fagy, szükség van Gardena kerti szivattyú használatára, amivel az utolsó csepp vizet is kiszedhetjük a kerti medencénkből. Lássuk tehát, hogyan téliesíthetjük azt!

Ősz eleji teendők a kertben
19
Szept

Itt az ősz, így nyakunkba szakad egy halom udvari teendő, amiket elvégezni már nem sok időnk akad. A nappalok egyre csak rövidülnek, hamarosan itt vannak az első fagyok, de még mindig kint vannak a szobanövények, nem ültettük át azokat a virágokat, amiknek most van itt az ideje és még lehetne sorolni. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb ősz eleji teendőket a kertben, amelyeket a kerti szerszám készletek kínálatával sokkal hatékonyabban végezhetünk el.  

Mikor vigyük be a szobanövényeket a lakásba ősszel?
20
Szept

Lassan itt az ideje, hogy a nyár elején kiköltöztetett szobanövények ismét a lakás melegét élvezhessék. Mivel az őszi fagyok általában hirtelen jönnek, így érdemes folyamatosan figyelni az időjárást. Érdemes azonban már idejében bepakolni őket, hogy legyen idejük a regenerálódásra. Cikkünkből kiderül, hogy mikor érdemes bevinni a zöldeket ősszel. 

Ezeket a növényeket sose ültesd egymás mellé!
16
Aug

Kezdő kertészek gyakran esnek abba a hibába, hogy bár megnézik, az adott növény milyen környezet igényel, annak már nem járnak utána, hogy mi mellé ültethetik és mi mellé nem az adott fajtát. Jó tudni azonban, hogy egyes változatok miként férnek meg egymás társaságában és melyek azok, amiket érdemes egymástól távolra helyezni. Cikkünkben összeszedtünk pár olyan kombinációt, amit lehetőleg minden esetben kerülj el!

Tippek, hogyan lehetünk környezettudatosabbak a kertben is
16
Aug

Tudod, hogy mire van szükség a környezetbarát kertészkedéshez? Elsősorban mindenképpen elő kell venned egy környezettudatos szemléletet, aminek köszönhetően valószínűleg máshogy tekintesz majd az udvarodra. Érdemes tehát átállítani a gondolkodásmódodat a fenntarthatóságra már a kertben is. Lássuk a tippeket, amikkel ezt megvalósíthatod! 

Gyümölcstermő dísznövények a kertbe
13
Aug

Sokan úgy gondolják, hogy a kertbe elegendő pár dísznövény, aminek bár nem sok haszna van, rendkívül szépen mutat. A díszkert és a gyümölcsös azonban kombinálható is, ahol megférnek egymás mellett a különböző fajok. Választhatunk ugyanis olyan változatokat is, amik üdén is mutatnak, de még teremnek is számunkra egy kis finomságot.  

Cikkünkben összegyűjtöttünk pár olyan dísznövényt, amik nemcsak színesek, hanem ízletesek is egyben.  

A legfontosabb kerti teendők nyár végén
12
Aug

Akinek udvara és kertje van, sosem lehet nyugalomban, hiszen kint télen és nyáron is bőven akad munka. A hideg időben a havat szükséges ellapátolni és a fagyási sérüléseket helyre hozni. Nyáron pedig a folyamatos gazolás és a termések szedése viszi el az időt. Ahogy azonban átlépünk az őszbe, rengeteg mindenre figyelni kell, hogy felkészítsük a növényeket a hideg időszakra. Lássuk tehát a legfontosabb kerti teendőket a nyár végén! 

Nyári kártevők irtása a kertben
12
Júl

Itt a nyár és támadnak a kártevők, amiktől nem olyan könnyű hosszú távra megszabadulni. A különféle bogarak és rovarok jelentős anyagi kárt tudnak okozni a kertben. Nemcsak a virágokra, hanem a veteményesre is negatív hatással lehetnek. Fontos tehát védekezni ellenük, megelőzni a megjelenésüket, illetve eltüntetni őket, mielőtt komoly gondokat okozhatnak. A márkás háti permetező segítséget nyújthat a kert gondozásában. Lássuk, hogy milyen lehetőségeink vannak! 

Kerti zuhany a modern kert legfontosabb kelléke
12
Júl

A szerencsésebbek, akiknek nagyobb telkük van, tisztában vannak vele, hogy az udvar egyik legfontosabb kiegészítője egy Gardena kerti zuhanyzó. A kinti munka sok esetben megterhelő lehet, felfrissülést pedig csak egy kellemes hőmérsékletű víz adhat. Enélkül már el sem tudjuk képzelni a nyári kinti létet. De vajon mit tud egy ilyen kellék? Cikkünkben bővebben kifejtük mindezt!  

Az öntözésvezérlő rendszerek működése
08
Júl

Amikor nyári időszakban elutazunk otthonról, akkor sok esetben okozhat gondot a növények nedvesen tartása. Bár a mindennapos öntözés kissé macerás lehet, egy segítő berendezés hasznosnak bizonyulhat. A Gardena öntözésvezérlő működése például nem túl bonyolult és sok gondot le is vehet a vállunkról. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogyan is használhat a szerkezet. 

A legfontosabb júliusi teendők a kertben
09
Júl

A nyári hónapokban legalább ugyanolyan fontos a kert ápolása, mint a tavaszi vagy az őszi időszakban. Ilyenkor rengeteg munka van a gyümölcsfákkal, a veteményessel és persze az éppen aktuálisan nyíló virágokkal egyaránt. A karbantartásukhoz azonban szükség van megbízható Gardena alkatrészekre, amelyekkel biztonságos lesz a munkavégzés. Lássuk, hogy milyen teendők is vannak az udvaron júliusban! 

Nyári permetezés lépésről-lépésre
20
Jún

Van pár fontos szabály, amelyet a permetezés során érdemes betartani, hogy elkerüljük a problémákat és a baleseteket. A nyári munkát ugyanis nem érdemes például szeles és esős időben elvégezni, hiszen ezzel ártunk magunknak és a környezetünknek is. A Gardena permetező segítségével azonban gyerekjáték lehet a tevékenység. Mutatjuk, hogyan zajlik a dolog lépésről-lépésre! 

Hogyan óvjuk a kertet nyáron?
19
Jún

A nyár beköszöntével egyre többször szaporodnak meg a kerti munkák. Sajnos mivel munka mellett egyre kevesebb időnk van a természetben lenni, így kevés időt fordítunk arra, hogy ilyenkor is óvjuk a növényeket és a gyeped. Pedig ezt egy kerti esőztetővel könnyedén megoldhatjuk. Mire lehet még szükség? Ebben a cikkben segítünk kideríteni! 

Júniusi teendők a kertben
21
Jún

Mikor nincs munka a kertben? A nyári időszakban ugyanúgy szükséges gondozni az udvart és a növényeket, mint az év bármely szakaszában. Egy ágvágó fűrész vásárlásával azonban sokat segíthetsz magadon a kinti munkálatok során. De vajon mire érdemes időt szánni júniusban? Ebből a cikkből minden kiderül!  

3 dolog, amivel megkönnyíthető a kerti munka
21
Jún

A kerti munka sok esetben nem túl könnyű munka, főleg a nyári hőségben. Van azonban pár eszköz, amivel segíthetünk magunkon és a családon. Egy Gardena locsolótömlő webshopból például remek megoldás az öntözésnél való tevékenység esetén. Nem kell folyamatosan hordani a vizet, ráadásul az összeszerelése és a használata is gyerekjáték. 

Lássuk tehát, mik azok a dolgok, amikkel segíthetsz magadon! 

A kerti esőztető működése
16
Jún

A kerti esőztető bármilyen udvar öntözéséhez ideális eszköz. Mindegy, hogy egy apró méretű, esetleg egy hatalmas kertről van szó, egy minőségi berendezés ideális választás a kert és a pázsit gondozásához. De vajon hogyan zajlik a Gardena kerti esőztető működése? Ebből a cikkből minden kiderül!

Három növény, amit még májusban is elültethetsz
09
Jún

Májusban, hacsak nem várunk nagyobb mennyiségű jégesőt, akkor már nem kell attól tartanunk, hogy a nagy hideg, esetleg hőingadozás kert tehet a kertünkben. Éppen ezért alkalmas ez a hónapra arra, hogy a legtöbb növényt kiültessük. Lehet szó zöldségekről, vagy éppen muskátliról, már minden mehet a szabad földbe. A muskátli tápoldat forgalmazásával foglalkozó webáruházunkban ráadásul biztosan találsz az ültetéshez szükséges kiegészítőket.

Lássuk, mik azok a növények, amelyeket még a tavasz utolsó időszakában kitehetünk a földbe!

Hasznos tippek nyári gyepápoláshoz
07
Jún

Ebben a pár forróbb hónapban rendszeresen szükséges ápolni a gyepünket ahhoz, hogy folyamatosan növekedhessen és ne száradjon ki. A heti kétszeri nyírás elengedhetetlenül a karbantartás részévé válik, ám van pár dolog, amire érdemes odafigyelni a nyári gyepápolás során. Ilyen például a Gardena akkumulátoros kézi fűnyíró használata, amelyet szinte bárki alkalmazhat az udvaron. Lássuk tehát a tippeket ehhez!

Nyári növényvédelem a kertben
04
Jún

A nyári kertben rengeteg hernyó, csiga, különböző tetvek és egyéb állatok károsítják meg a zöldségeket és gyümölcsöket. Ezek az aprócska kártevők pillanatok alatt teszik tönkre az egész addigi munkát. A Gardena háti permetezőjével azonban könnyedén elvégezhetjük a nyári növényvédelmet. A számos funkciójának köszönhetően pedig még a munka is élvezhető. De vajon mire érdemes figyelni? Ebből a cikkből minden kiderül!

Öt dolog, amely beszerezhető kertészeti áruházból
01
Jún

A kertészeti áruházak kínálata hatalmas, így nehéz eldönteni, hogy mire is van szükségünk a kinti munkálatok során. Legyen kisebb, esetleg nagyobb szerszám, műtrágya, illetve önjáró gépek, a választék rendkívül széles. De vajon mi szerezhető be egy online üzletből és a Gardena webshopjából? Ebből a cikkből minden kiderül!

Árnyékos pihenőhely kialakítása a ház mellett
26
Máj

Mindenki szeret nyugodtan pihenni a kert egy eldugott szegletében. Ehhez azonban ki kell alakítani egy árnyékos helyet, ahol mindezt megtehetjük. Teremtsük meg a saját nyugalmas terünket, hogy bármilyen nehéz nap vagy hét után lazíthassunk egyet a friss levegőn. De vajon, hogyan készíthető egy ilyen pihenőhely? Ebből a cikkből minden kiderül!

Öt elengedhetetlen kellék tavaszi kertbe
23
Máj

Itt a tavasz, amikor egyre több időt töltünk az udvaron és a kertben egyaránt. A kinti munkálatokhoz azonban számos kellékre van szükségünk. Ezek között megtalálható a metszőolló, a kisebb szerszámok, de még az öntözéshez szükséges kiegészítők is. Lássuk, hogy mit érdemes beszerezni a kertbe tavasszal!

Zöldövezet kialakítása falusi udvarba
07
Máj

Korábban a falusi házak minden esetben egy nagyobb telekre épültek, hogy legyen elegendő hely a növények, a kert és az állatok számára. Ez manapság rendkívüli módon lecsökkent, hiszen bár szeretjük a zöldövezeteket, nincs elegendő idő azt gondozni. De vajon, hogyan lehetséges a falusi udvar átalakítása? Milyen haszna van benne például egy Gardena öntözésvezérlőnek? Ebből a cikkből minden kiderül!

Négy vonzó ötlet a tavaszi kertbe
28
Ápr

Itt a tavasz, amely azt is jelenti, hogy egyre később sötétedik és nap közben is egyre melegebb van. Aki kertes házban él, annak kezdődhetnek a kinti munkálatok, hiszen most kell kialakítani az udvart, hogy nyárra csinosan fessen. Pár ötlet segítségével sokat dobhatunk a teraszon, az ágyásokon, illetve az összképen egyaránt. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár vonzó megoldást az idei szezonra, amikhez a kiegészítők nálunk is megvásárolhatóak.

Mit ültessünk tavasszal a magaságyásba?
25
Ápr

Kacérkodsz a magaságyás építésének gondolatával? Van már belőle a kertedben, de ne tudod, hogy mit ültess bele? Itt a tavasz, az eszköz segítségével pedig már a hűvösebb időben is bátran ültethetünk pár növényt és zöldséget. De vajon mit érdemes ilyenkor eltenni? Használ-e az osmocote műtrágya kínálatból vásárolt tápanyaggal teli keverék? Ebből a cikkből minden kiderül!

Az első nyári virágok előnevelése
04
Ápr

Már még messze vagyunk a nyártól, márciusban már bőven belefér a nyári virágok előnevelése. Számos erős és fiatal növényt találhatunk, amelyek elviselik a hűvösebb tavaszi napokat, így könnyen átvészelik ezt az időszakot. De vajon milyen növényeket ültessünk az évszak elején? Ebből a cikkből minden kiderül!

Hogyan vásároljunk magokat tavaszra?
01
Ápr

Bár korábban még mindenki a saját maga által megtermelt növényekből szárított magokat, manapság ez már igen ritka. A zöldségek szaporítása inkább a boltban megvásárolt szemekből történik, így ezek már nehezebbel alkalmazkodnak a kertben lévő feltételekhez. De vajon, hogyan érdemes akkor magokat vásárolni? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mit ültessünk tavasz elején a virágoskertbe?
05
Márc

Ez az időszak hagyományosan a megtisztulás ideje. Túléltük az ünnepeket, tehát itt az ideje felkészülni a tavaszra. A friss levegő sokat hozzátesz a pozitív életszemléletünkhöz. A kertben ez a tervezés időszaka, amikor befejezzük a kinti rendrakást, ellenőrizzük a szerszámokat és megcsodáljuk az első tavaszi hajtásokat. De vajon mit ültessünk tavasz elején a virágoskertbe a kerti szerszámok segítségével?

Ezeket a növényeket most érdemes földbe tenni
02
Márc

Tél végén és tavasz elején még nem sok növényt tudunk kiültetni, hiszen fagyok még ekkor is előfordulhatnak. Kevés virágos zöld viseli el a hideget és a száraz időszakot. Ettől függetlenül nem lehetetlen olyan egyedeket találni, amelyeket ilyenkor is földbe ültethetünk és szabad levegőre tehetünk. De vajon mit érdemes ilyenkor választani? Ebből a cikkből minden kiderül!

Készülj fel a tavaszra a kertben is!
20
Febr

A naptár szerint hamarosan itt a tavasz, éppen ezért az időjárást figyelembe véve már el lehet kezdeni a kerti munkálatokat. Márciusban lesznek már olyan magok, amiket el tudunk szórni, de a dugványok ideje is most jött el. Jöhet a fűszeres rész kialakítása, illetve egyes fákat és bokrokat is most kell felfrissíteni.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan készülj fel a tavaszra a kertben is!

Ezekre figyelj a kertedben tél végén!
21
Jan

A tél vége felé számos munkálatot kell elvégezni ahhoz, hogy felkészítsük a területet a tavaszi nyüzsgéshez. Ilyenkor már nyugodtan vethetünk, készíthetünk dugványokat, de nem szabad megfeledkezni a metszésekről sem. Érdemes átnézni a tárolóban található eszközöket, mint az ásó vagy éppen a kerti szivattyú. Fontos, hogy minden rozsdamentes és használatra kész legyen.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mire figyelj a kertedben a tél végén!

Hómentesítés a ház körül- nem csak a só létezik!
05
Jan

Amikor nagy fehér pelyhekben hull a hó, kezdetben még csak gyönyörködünk benne. Aztán egyre több és több esik, s ha a hőmérséklet fagypont alatt marad, bizony a mi dolgunk lesz biztonságossá tenni a ház körüli járdákat és a kocsifeljárót. Ennek egyik lépése a lapátolás. Miután pedig a megmaradt hó kicsit megolvad, aztán megfagy, le kell szórnunk valamilyen anyaggal.

Ma már sokan tisztában vannak a sószórás káros hatásaival, de sajnos nem elegen. Cikkünkben bemutatjuk, miért a legrosszabb választás hó- és jégmentesítésre a só, s alternatív megoldásokat is ajánlunk.

Ha jön a hó: így védd a kertedet
09
Dec

Gyönyörű a hó borította kert látványa, főleg a meleg szobából szemlélve. A lelkiismeretes kertész azonban már a hó első hírére kimerészkedik és elvégez néhány teendőt. Gondos odafigyeléssel a hó csak pozitív hatással lesz, károkat nem okoz a kertben. Lássuk azt a 7 feladatot, melyről nem szabad elfeledkeznünk!

Még mindig van mit tenni a kertben! Novemberi tanácsok
20
Nov

Novemberben reggeli fagyok, tartós esőzések és rövidebb nappalok jelzik, hogy közeleg a tél. Életritmusunk lelassul. Mivel a nap is kevesebbet süt, nincs nagy kedvünk kimenni a kertbe. Pedig bőven akad még tennivaló. Írásunkból kiderül, melyek a halaszthatatlan novemberi teendők, és hogy érdemes őket elvégezni. Az alábbi tanácsokat követve eredményes készíthetjük fel kertünket a télre.

Télre vidd a kerted a házba!
19
Nov

Amikor beköszönt a tél, egy időre elbúcsúzunk a szabadtéri zöldség- és gyümölcstermesztéstől. Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy télen nem lehetnek friss terményeink! A házban vagy lakásban is kialakíthatunk egy kis kertet. Vannak ugyanis olyan zöldségek is gyümölcsök, melyek eredményesen termeszthetők bent. Ha kíváncsivá tettünk, cikkünkből minden fontos tudnivalót megismerhetsz a beltéri kertészkedésről!

Szobanövények téli ápolása
18
Nov

A téli időszakban a szobanövények is hajlamosabbak a gyengélkedésre és a betegségekre, csakúgy, mint az emberek. Ennek oka, hogy a fűtött lakás környezete, a szellőztetés okozta hőmérséklet-ingadozás és a fényhiány nagyon sebezhetővé teszik a szobanövényeket. Mi tehetünk, hogy növényeink télen is jól érezzék magukat? Sorra vesszük a legfontosabb ápolási tippeket, így téli vendégeink garantáltan irigykednek majd csodás növényeinkre.

Mikor vidd be a szobanövényeket télre?
17
Nov

Sok szobanövény nagyszerűen érzi magát a kertben, tavasztól egészen őszig. Késő ősszel azonban ne feledjük el beköltöztetni őket fagymentes helyre, különben komoly károkat szenvedhetnek. Szeretnéd tudni, mikor vidd be a szobanövényeket és mire kell különösen is figyelned? Szerencséd van, mert összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat.

Magasnyomású mosó felhasználása a ház körül
15
Nov

Vajon milyen munkálatok során vehetjük hasznát egy magasnyomású mosónak a ház körül? A Gardena berendezése például nem csak gépjármű és a terasz tisztítására, hanem akár öntözésre is alkalmas. De mire használhatjuk fel a terméket egy kertben?

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen tevékenységek során jön jól egy magasnyomású mosó.

Őszi színpompa az erkélyeden
04
Nov

A szürke és lehangoló évszakokat csak színpompás erkéllyel, virágos balkonnal lehet jól átvészelni, igaz?

Azonban nem mindegy, hogy a hűvösbe, hidegbe milyen színeket, virágokat ültetünk. Azért, hogy a csalódást elkerüljük, és valóban élvezhessük a színpompát, összeszedtünk néhány alapvető jó tanácsot és ötletet.

Érdemes még a fagyok beállta előtt nekilátni.

Leander teleltetése- így lesz jövő nyárra leandered tele virággal
03
Nov

Szeretnéd, hogy a leandered túlélje a telet? Sőt, tavaszra szebb legyen, mint új korában?

A leander szívet melengetően szép, de sajnos érzékeny a télre és a hidegre, ezért a teleltetése trükkös.

Összeszedtük a szükséges tudnivalókat egy helyre.

Rózsa gondozása ősszel - felkészülés a télre
13
Okt

A rózsa az egyik legkedveltebb kerti növény, ami nem csoda, mivel több színben kapható, ráadásul az udvar csodálatos ékköve lehet. A bódító illatú virág szinte minden kertben jól érzi magát, hiszen akár minimalista, akár modern berendezésünk van, bárhová beilleszthetjük. Ősszel azonban jól meg kell gondozni, hogy tavasszal ismét újult erővel díszíthesse a kertünket.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan kell meggondozni a rózsát ősszel, hogy felkészítsük azt a téli időszakra.

Gyűjtsd könnyedén a lehulló faleveleket!
24
Szept

A városban, faluban vagy tanyán található családi házaknál minden évszakban rengeteg kerti zöldhulladék termelődik. A lehulló falevelek szinte mindenkinek nehézséget okoznak, hiszen nem csak idő, hanem energia ezeket folyamatosan gereblyézni és bezsákolni. Ahhoz, hogy könnyedén összegyűjthessük az efféle zöldhulladékot, érdemes beszerezni egy remek kerti eszközt, ami biztosan megkönnyíti az elfoglalt emberek életét.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan gyűjtsd könnyedén a lehulló faleveleket!

Őszi komposztálás
22
Szept

A nyáron keletkezett zöldhulladékok, az ősszel lehulló falevelek sok család számára okoznak problémát. Égetésük tilos, a folyamatos gyűjtésük pedig idő és energia, szinte sosincs vége. Ezeknek a nyesedékeknek azonban nem feltétlenül kell hulladékként végezniük, hiszen könnyedén komposztálhatóak. Tény, hogy egyes levelek lassabban bomlanak le, mint a többi, de még így is sokat nyerhetünk, ha bedobjuk őket a többi közé. Lassan érik például a tölgy és a dió levele, azonban rengeteg tápanyaggal szolgálhat a talaj számára.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mire használható fel a komposzt az őszi időszakban.

Mit kezdj a kerti hulladékkal?
17
Szept

A kerti hulladék felhasználása nem egyszerű. Nem szabad égetni, összegyűjteni és bezsákolni pedig hosszú folyamat. A folyamatos levélhullás ráadásul időt és energiát vesz el az embertől, hiszen hetente akár több alkalommal is szükséges lehet összeszedni ezeket. Ha a kerti hulladékot komposztáljuk, az nem csak a talaj számára hasznos, hanem nekünk is sokat segít. Nemcsak a pénztárcánknak, hanem a környezetnek is jót teszünk vele.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mihez kezdjünk a kerti hulladékokkal.

Évelők szaporítása ősszel
15
Szept

Az évelő növények nagyon kedveltek, hiszen kis munkával sokáig a kert díszei lehetnek. A szaporítási folyamatuk nem egy nagy ördöngösség, hiszen tőosztással könnyen megoldhatjuk ezt. Fontos azonban, hogy milyen talajt és milyen fényviszonyokat választunk az adott fajtának.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan szaporíthatóak az évelő növények.

Mikor metsszük a gyümölcsfát?
28
Aug

A kerti munkák közül az egyik legidőigényesebb munka a gyümölcsültetvények gondozása. Nagy szakértelmet igénylő folyamat ezeknek a gyümölcsfáknak a metszése. A fa fejlődése szinte teljes mértékben attól függ, hogy helyesen gondozzuk-e meg a növényt. Csak akkor lesz bő termésünk, ha megfelelő metszést végzünk rajtuk a megfelelő időpontban. Nem mindegy, hogy melyik fajtával mikor foglalkozunk több időt.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mikor metsszük meg a gyümölcsfákat.

Mit ültessünk szeptemberben a virágoskertbe?
27
Aug

Szeptemberben két célból is ültethetünk virágokat. Az egyik, hogy tavaszra gyönyörű virágoskertünk legyen. A másik pedig, hogy ősszel és télen se álljanak kopáran virágágyásaink. Összegyűjtöttük, mely növényeket érdemes szeptemberben ültetni. Útmutatónk segítségével könnyedén megtervezheted őszi, téli és tavaszi virágoskertedet.

Kerti teendők szeptemberben
26
Aug

Szeptemberben, az indián nyár idején kellemes a kertben tevékenykedni. Egy kis napsütés, lágy szellő, csendes esők jellemzik az ősz ezen időszakát. Kertünkben számos teendő akad. Vegyük sorra, melyek ezek!

Mit ültessünk ősszel?
25
Aug

Szeptember hónappal megkezdődik az őszi időszak. Ekkor főként földlabdás fák és szabadgyökerű növények kerülhetnek szóba ültetés gyanánt. Nem szabad megfeledkezni a konténeres fajtákról sem, amelyeket szinte bármikor áttelepíthetünk az új helyére. Azoknak a fajtának, amiknek a gyökerei már átszőtték a cserepüket, hosszú időre van szükségük ahhoz, hogy megeredjenek.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mit érdemes ősszel ültetni.

Erre figyelj augusztusban a kertedben!
24
Aug

Hamarosan itt az ősz, de augusztusban még sok teendő van a kertben. Ilyenkor már nekikezdhetünk a metszésnek, a szőlő szüretének, de a konyhakertben is számos feladat hárul ránk még ebben az időszakban. Ilyenkor főzünk be a legtöbbet, hiszen a paradicsom mellett több gyümölcs is augusztusban érik be. Rengeteg lekvár, befőtt készül, de a fagyasztó is folyamatosan telik még a nyár utolsó hónapjában.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mire figyelj a kertedben augusztusban.

Nyáron ültethető virágok
06
Aug

Jó kérdés lehet, hogy vajon szabad-e nyáron virágot ültetni. Természetesen semmi akadálya, csak tudnunk kell, hogy melyek azok a növények, amik bírják a hőséget és a szárazságot. Edényes fajtát fagyos időszakok kivételével tulajdonképpen bármikor ültethetünk, csak nem szabad megfeledkezni az öntözésről. A nyáron ültetett fajtákat jobban meg kell gondozni, mint a tavasszal vagy az ősszel eltett növényeket.

Ebből a cikkből kiderül, hogy melyek azok a virágok, amiket nyáron is nyugodtan elültethetünk a kertünkbe.

Nyáron is ápold a gyeped!
04
Aug

A pázsitról az év minden szakaszában gondoskodni kell. Nyáron különös odafigyelést igényel, hiszen a nagy meleg miatt könnyen kiszárad és kopár lesz a talaj. A legnagyobb problémát azonban nem a hőség okozza, hanem a túl kicsire vágott fű. A kánikulában a legideálisabb, ha 5-10 cm közötti magasságban tartjuk a gyepet, ezzel elkerülhetjük a nap okozta káros következményeket.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan érdemes ápolni a gyepet a nyári időszakban.

Évelő növények az ágyáskertbe
23
Júl

Az ágyáskeretek szépsége, hogy a benne nyíló évelő növények szinte egyszerre is pompázhatnak. A terület kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy minden virág megfelelő mennyiségű fényt kapjon. Lehet a ház mellett, egy bokor környékén, de egy nagyobb, árnyékot adó fa tövében is. Ha már ismerjük a fényviszonyokat, akkor jöhet a növények kiválasztása. Tudni kell, hogy melyik szereti a napot, az árnyékot vagy éppen a félárnyékot. Nem utolsó sorban pedig a föld minőségét is vizsgálni kell, hiszen nagyon nem mindegy, hogy agyagos vagy homokos a terület.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen évelő növényeket érdemes választani az ágyáskeretbe.

Robotfűnyíró telepítése
22
Júl

A mai modern és sietős világban egyre kevesebb időnk van olyan tevékenységekre, mint a fűnyírás. Persze továbbra is szeretnénk, hogy igényes, szép és ápolt pázsitunk legyen. Mi a megoldás? A robotfűnyíró, amelynek hála mára már ez is lehetséges különösebb időbefektetés nélkül. A gépnek nincs szüksége emberi felügyeletre, ha az megfelelően van beállítva.

Ebben a cikkben bemutatjuk a robotfűnyíró előnyeit, tulajdonságait és telepítési lehetőségeit.

Felfrissülés a nyári kertben
26
Jún

Tűző napsütésben nem lehet kertet gondozni, senki sem akar utána napszúrással a házban feküdni. Még csak öntözni sem lehet napközben! Mit csinál akkor a kertész? Természetesen élvezi a munkája gyümölcsét és hűsül!

Szárazságtűrő növények a balkonládába
10
Jún

A kánikula, a tűző napfény számodra az ideális egy tengerparti nyaraláshoz, de ha a növényeidnek az erkélyen hasonló kihívásokkal kell szembenézniük, nem biztos, hogy túlélik, amíg te barnulsz. Nincs más választásod, mint a forró napsugaraknak kitett erkélyedet szárazságtűrő növényekkel benépesíteni. Persze, ők sem bírják napokig víz nélkül, mutatjuk, hogy mit tehetsz a nyáron a növényeidért!

Balkonnövények ápolása
21
Máj

Az erkély tájolásával nem tudsz mit kezdeni, az adottságoknak megfelelően kell kiválogatnod a növényeidet. Viszont ezen felül több mindent tudsz befolyásolni ahhoz, a mini erkélybirodalmat növekedjen. Összegyűjtöttük neked, hogy mit tegyél meg rendszeresen!

Balkonnövény ápolás

Csepegtető öntözés víztakarékosan otthon is
12
Máj

Nem csak a zöldségeket és gyümölcsöket termesztő nagy gazdálkodások lehetősége a csepegtető öntözés, előnyeit a saját kertedben is élvezheted. Ha elutaznál a családdal, nem kell a rokonokat vagy a szomszédot fárasztani a növényeid öntözésével. Szokás szerint a jó tervezés a titka az automatikus csepegtető öntözésnek, mutatjuk, hogy mire figyelj oda!

Gardena öntözőrendszer

Gyep- és ágyáskeret telepítése
20
Ápr

Ne csak az egészséges gyepre gondolj, amikor fűmag vetésére adod a fejedet! A pázsitot és a kert többi részét fizikailag különítsd el, erre ma már több lehetőséged is van. Persze, nem falat kell építeni, erre elég egy alacsonyabb jelzés is a határokon, például egy gyepkeret. Mutatjuk, hogy ez miért jó és hogyan csináld az ágyásszegély telepítését!

Füvesítés egyszerűen 4 lépésben
16
Ápr

A szomszéd kertje mindig zöldebb. Közhely és nem is mindig igaz. Rád biztosan nem, hiszen te nem irigykedsz, hanem elképzeled a kertedet és meg is valósítod. Ha te dús pázsitot akarsz, akkor mindent meg is fogsz tenni érte! Kezdve a fű telepítésével. Mi csak bátorítanunk tudunk, adunk is rögtön pár tanácsot!

füvesítés gardenaweben

A boldog balkonkertész 6 szerszáma
03
Ápr

Kertészkedni mindenhol lehet, a város közepén talán még könnyebb is. A mini kertedben nincs szükséged fűnyíróra, sem sok segédeszközre. Itt is igaz a mondás: a kevesebb néha több! Néhány jó minőségű és kényelmes kéziszerszám és pár kiegészítő a titok, amik segíthetnek a kertészkedésben az erkélyen. Tegyük zöldebbé és színesebbé a várost, tegyük boldoggá magunkat!

Kéziszerszám készlet az erkélyre

Tuja gondozása és metszése
22
Márc

Szinte minden kertbe kerül egy-egy tuja mivel nagyon könnyű a gondozása és egyes fajták gyorsan is nőnek, hamar örömet okozva ezzel a kezdő kertésznek. Karbantartásuk során viszont pár dologra figyelni kell, ami a veterán kertbarátok számára kihívást jelenthet. Lássuk, mit kell tudnod a tuják gondozásáról.

Sövény gondozása tavasszal
17
Márc

Az én házam, az én váram! Sokan gondolják ezt így és sűrű sövénykerítéssel veszik körbe magukat. Az érzelmeken túl persze praktikus okai is lehetne annak, ha zöld, netán virágos keretbe foglalod a kertet. Ha a te fejedben is megfordult már gondolat, segítünk rendszerezni az okokat és mutatjuk, mire figyelj, ha sövényt gondoznál!

Tavaszi kerti munkák: a levendula metszése
12
Márc

Tudtad, hogy a levendula az árvacsalán félék családjába tartozik? Egész Európában őshonosak a különböző fajai, de még Afrikában és Ázsiában is megtalálhatóak. A közönséges levendulát termesztik hazánkban a leginkább, a levendula teát vagy a belőle készített illóolajok jótékony hatását pedig majd mindenki ismeri, mi is bemutattuk már egy cikkünkben. Különleges színe és illata miatt nagyszerű dísze a kertnek, nem mellesleg egyszerű gondozása miatt kedvelt ez a dísznövény. Te is szeretnél saját levendula ligetet a kertedben? Kezdő kertészként is bátran ültetheted, adunk néhány tippet, hogy magabiztosabb légy!levendula_gardenaweben

5 lépésben tavasszal is a kertedért
09
Márc

Te is érzed a tavaszt a levegőben? Itt az idő, hogy tényleg kiszabadulj a 4 fal közül és irány a kert! 5 lépésben mutatjuk, hogyan lesz egyszerű a kezdő kertbarátok és a tapasztalt hobbikertészek számára is a szezonkezdés a kertben!

Fűnyírás tippek
24
Júl

Ha azt szeretnéd, hogy a te kerted legyen zöldebb, akkor tudnod kell, hogy a szép gyep attól lesz szép zöld, amire irigykedhetnek a szomszédok, hogy rendszeresen van locsolva és nyírva.

Ha tehát gyönyörű, irigyelni való kertet, gyepet szeretnél, tudunk adni hozzá néhány fűnyírás tippet.

Ajándék ötletek hobbi kertészeknek
25
Dec

Vajon milyen ajándékot érdemes vásárolni egy igazi hobbi kertésznek? Akinek ajándékot szeretnél venni folyton a kertben van, építi, fejleszti, szépíti? Akkor mindig szükség van egy újabb eszközre, szerszámra, amivel dolgozhat. Mivel sokat dolgozik a kert szépségén, ezért az se mindegy, hogy milyen minőségűek ezek az eszközök.

Ebben a cikkben 4 olyan Gardena termékről lesz szó, amiket ha ajándékba adsz, megkönnyítheted egy hobbi kertész dolgát!

Így gyárthatsz lombszívó segítségével komposztot!
04
Nov

Ősszel a lehulló falevelek mindig kettős érzelmeket váltanak ki az emberekből. Ha kertes házban élsz, akkor te tudod a legjobban, hogy a gyönyörű színek megjelenése a fákon egyben azt is jelenti, hogy hamarosan itt az ideje a lehullott levelek feltakarításának.

 Szeptembertől november végéig gyakorlatilag minden napra jut egy kis feladat a kertben a lombhullató fáknak köszönhetően. Az összegyűjtéssel azonban még nincs megoldva a dolog, hiszen valahogy el is kellene tüntetni a kertből az egyre halmozódó levélkupacot. A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Mit szólnál ahhoz, ha lenne egy eszköz, melynek segítségével könnyedén összegyűjthetnéd az avart a birtokodon, ráadásul mindemellett még hasznosan és környezetbarát módon fel is használhatnád a faleveleket? Mutatjuk, miről is van szó pontosan.

Gardena Powermax elektromos fűnyíró
10
Júl

A Gardena Powermax elektromos fűnyíró egy rendkívül praktikus, könnyen használható fűnyíró, amivel könnyebb a fűnyírás! Több típusa is létezik, mérettől, teljesítménytől függően.

A Gardena Powermax 1200/32 vagy az 1100/32 csak a teljesítményben térnek el egymástól, ahogy a nevében is benne van. Az egyik 1200 W, a másik 1100 W teljesítményre képes.

Ebben a cikkben részletesen bemutatom ezt a típust.

Gyümölcsfák ültetése 6 lépésben
22
Jún

A hazánkra jellemző éghajlati övezetben két olyan kertészeti időszak van, amikor sok munka van ránk a kertben, ez a tavasz és az ősz. A mi forró nyaraink, a fülledt időjárás, az olykor kimondottan száraz talaj és a szikkasztó szél próbára teszi úgy a növényeket, mint a kertészt egyaránt. Továbbá nem feledkezhetünk meg a nálunk uralkodó mérsékelt övi éghajlatra jellemző csapadék (eső, hó) hiányát vagy bőségét, ami szintén jelentős mértékben befolyásolja a növénytermesztést. Mindenki ismeri a telet és annak kihívásait, amire minden körülmények között fel kell készülnünk, a hatékonyság, valamint eredményesség szempontjából.
Első témakörünkben a gyümölcsfák ültetésének legfontosabb szabályait és gyakorlati tapasztalatait osztjuk meg a kedves olvasóval.

 

 

A szép kertek 3 alappillére
22
Jún

A szép kertek receptje

Kertészeti webáruház termék kínálata mindazokhoz szól, akik ápolt, egészséges és szépen gondozott kertre vágynak, akik kertészeti tanácsokat szeretnének kapni a kerti munkálatokhoz és az ehhez való felkészüléshez. Azokhoz, akik szerszámokat, gépeket, műtrágyákat szeretnének beszerezni a virágoskert megújításához vagy kialakításához, esetleg sziklakertet építenének, megoldást keresnek a kert öntözőrendszerének kialakításához. Örömmel tudatom velük, hogy nagyon jó helyen járnak.

szép kertek

 

A szép kertek 3 legfontosabb pillére :

• A természet, az elővilág és kert iránti szeretett.
• Minőségi alapanyagok felhasználása. 
• Minőségi kerti szerszámok és gépek használata.

 

9+1 gyógyító balkonnövény házi patikánkban
22
Jún

A 7. ami mindent vitt

Házi gyógypatikánkban több féle fűszer- és gyógynövény megtalálható. Egy kis gondoskodás meghozza gyümölcsét, nap mint nap friss, egészséges és természetes orvosságot vihetünk be szervezetünkbe. Felejthetetlen ízek és aromák világába csöppenhetünk a hét minden napján, ne hagyja ki ezt az élményt, ne fossza meg szereteit az érzéstől.

Házi gyógypatikánk elengedhetetlen összetevői:

 • Borsmenta
 • Kövirózsa
 • Bazsalikom
 • Körömvirág
 • Rozmaring
 • Levendula
 • Fokhagyma
 • Snidling(metélőhagyma)
 • Citromfű
 • Zsálya

 

 

Balkon dísznövények növényvédelme teleltetés előtt
22
Jún

Növényvédelemi tanács teleltetéshez

 

CELAFLOR Careo rovarölőszer koncentrátum

Lassan fel kell készülnünk a cserepes dísznövények betárolására is. Csak a pajzstetűtől, a levéltetűtől, az atkától és a gombabetegségektől mentes növényeket szabad teleltetni. A tároló helyiségben tovább szaporodhatnak, sőt terjedhetnek is a felsorolt károsítók.

 

 

Füvészkert házilag
22
Jún

Házi füvészkert, nem csak kertes házban élőknek!

Alakítsunk ki otthonunkban mini füvészkertet. Az ízükért és illatukért termesztett, gyógyító- és szépítőszerként használt gyógynövények és fűszernövények manapság egyre jobban felértékelődnek, mert jó tulajdonságaikat felhasználhatjuk a modern életmóddal járó testi és környezeti ártalmak kivédésére és semlegesítésére.

füvészkert az otthonunkban

 

 

Öntözőrendszer házilag
22
Jún

Öntözőrendszer házilag - csináld magad

Az öntözőrendszer telepítése házilag nem is olyan egyszerű dolog, ahogy azt elsőre gondolnánk. Az alapvető tervezési előírásokat betartva, kis műszaki érzékkel már jó eséllyel indulunk a csináld magad öntözőrendszer telepítéssel. A My Garden egy rendkívül egyszerű, online alkalmazás, ahol megrajzolhatja és megtervezheti kertjét. Az alkalmazás egyszerűen kezelhető és nagyon szép, kézzel rajzolt stílusban jelenik meg. Csináld magad öntözőrendszer telepítéséhez nagy segítséget nyújt a My Garden online öntözőrendszer tervező program vagy a gardena tervezési segédlete.

A tervező program használatának a végén egy kész terv lesz a kezünkben, amiből megtudjuk a szórófejek pontos helyét, a csővezetékek nyomvonalát, a szükséges anyagok listáját valamint összeszerelési segédletet. 

öntözőrendszer házilag csináld magad

 

 

Lombseprű a falevelek ádáz ellensége
22
Jún

Lombseprű fajtáji

Több féle anyagból készült lombseprűt vásárolhatunk:  

 • műanyag lombseprű
 • fém lombseprű

Egy jó lombseprű ismérve a könnyű kezelhetőség, és a kényelmes, biztonságos munkavégzés. A gardena combisystem lombseprű család könnyedén megbirkózik a levelek, levágott fű és egyéb kerti hulladék össze gyűjtésével.

Gardena combisystem műanyag lombseprű 43 cm

gardena műanyag lombseprű 43 cm 3101-20

 

 

Öntözőrendszer téliesítése
22
Jún

Öntözőrendszer téliesítése házilag

Az automata öntözőrendszer téli víztelenítése elengedhetetlen feladat. Érdemes az utolsó öntözés befejeztével elvégezni az öntözőrendszer víztelenítését, de legkésőbb a fagyok beállta előtt. 

Két módszert alkalmazzunk öntözőrendszerünk víztelenítésére:

 • Automata víztelenítő szelep
 • Kompresszoros víztelenítés

 

Automata víztelenítő szelep:

A víztelenítő szelepet az öntözőrendszer legmélyebb pontjára telepítse. Lejtős területek esetén figyeljünk a két víztelenítő szelep közötti magasságkülönbségre, ami nem lehet nagyobb 2 méternél. Igény esetén telepíthetünk több öntözési körbe víztelenítő szelepet. A vízelfolyás javítására illetve a a víztelenítő szelep védelmére ágyazza ki 3-6 cm-es kaviccsal a szelep helyét (k. 20x20x20 cm).

Gardena automata víztelenítő szelep 2760

 

 

Őszi kerti munkák
22
Jún

Készüljön fel időben az őszi kerti munkálatokra! A Gardena webshop oldalunkon már most elérhető minden nélkülözhetetlen őszi kerti szerszám. A lombszívóknak, lombfújóknak most is hasznát veheti. Nemcsak az őszi lehulló leveleket, de a szegélynyírók által lenyírt füvet, a  lehullott virágszirmot már most is összegyűjtheti velük. A nagy teljesítményű elektromos ErgoJet3000 és az akkumulátoros AccuJet 18-Li egyaránt remek választás a kisméretű és a nagyobb kertekbe is. A zöldhulladék szállításában segít a gardena könnyen irányítható kerti kiskocsi. Minden kerti munka elvégzéséhez használjunk megfelelő védőkesztyűt. A gardena webshop kesztyűi hatékony védelmet biztosítanak még a szúrós, tüskés ágak ellen is.  A fa-, és bokorápolás elengedhetetlen része a kártevők elleni védekezés (őszi lemosó permetezés). A kis méretű növényeinkhez elegendő a Comfort pumpás 0,5 és 1l-es kézi permetező, a nagyobb méretű gyümölcsfákhoz az 5l-es nyomáspermetező biztosít hatékony segítséget. 

 

 

Sövények gondozása
19
Jún

A sövények nevelése és gondozása

A sövények ültetése előtt részletesen tanulmányozni kell a fák, cserjék és bokrok ültetési helyét, figyelve a helyi adottságokat és az ültetendő növényünk igényeit. A sövénytelepítéshez a legjobb időszak az ősz elejétől a tavasz elejéig tartó periódus. Ahhoz, hogy tömör és kívánt formájú legyen a sövényünk érdemes a töveket közel ültetni egymáshoz. A magasabb ágakat nyírjuk meg, hogy az alsó rügyek növekedését elősegítssük. Ezekhez a munkafolyamatokhoz szükségünk lesz kézi és gépi szerszámokra.

Az ültetéshez a terraline szerszám család szerszámai közül válaszhatunk ideális eszközt.