Kategóriák
Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Blog

2020.05.21 10:45

Az erkély tájolásával nem tudsz mit kezdeni, az adottságoknak megfelelően kell kiválogatnod a növényeidet. Viszont ezen felül több mindent tudsz befolyásolni ahhoz, a mini erkélybirodalmat növekedjen. Összegyűjtöttük neked, hogy mit tegyél meg rendszeresen!

Balkonnövény ápolás

Nem csak a zöldségeket és gyümölcsöket termesztő nagy gazdálkodások lehetősége a csepegtető öntözés, előnyeit a saját kertedben is élvezheted. Ha elutaznál a családdal, nem kell a rokonokat vagy a szomszédot fárasztani a növényeid öntözésével. Szokás szerint a jó tervezés a titka az automatikus csepegtető öntözésnek, mutatjuk, hogy mire figyelj oda!

Gardena öntözőrendszer

Ne csak az egészséges gyepre gondolj, amikor fűmag vetésére adod a fejedet! A pázsitot és a kert többi részét fizikailag különítsd el, erre ma már több lehetőséged is van. Persze, nem falat kell építeni, erre elég egy alacsonyabb jelzés is a határokon, például egy gyepkeret. Mutatjuk, hogy ez miért jó és hogyan csináld az ágyásszegély telepítését!

A szomszéd kertje mindig zöldebb. Közhely és nem is mindig igaz. Rád biztosan nem, hiszen te nem irigykedsz, hanem elképzeled a kertedet és meg is valósítod. Ha te dús pázsitot akarsz, akkor mindent meg is fogsz tenni érte! Kezdve a fű telepítésével. Mi csak bátorítanunk tudunk, adunk is rögtön pár tanácsot!

füvesítés gardenaweben

Kertészkedni mindenhol lehet, a város közepén talán még könnyebb is. A mini kertedben nincs szükséged fűnyíróra, sem sok segédeszközre. Itt is igaz a mondás: a kevesebb néha több! Néhány jó minőségű és kényelmes kéziszerszám és pár kiegészítő a titok, amik segíthetnek a kertészkedésben az erkélyen. Tegyük zöldebbé és színesebbé a várost, tegyük boldoggá magunkat!

Kéziszerszám készlet az erkélyre

Szinte minden kertbe kerül egy-egy tuja mivel nagyon könnyű a gondozása és egyes fajták gyorsan is nőnek, hamar örömet okozva ezzel a kezdő kertésznek. Karbantartásuk során viszont pár dologra figyelni kell, ami a veterán kertbarátok számára kihívást jelenthet. Lássuk, mit kell tudnod a tuják gondozásáról.

Az én házam, az én váram! Sokan gondolják ezt így és sűrű sövénykerítéssel veszik körbe magukat. Az érzelmeken túl persze praktikus okai is lehetne annak, ha zöld, netán virágos keretbe foglalod a kertet. Ha a te fejedben is megfordult már gondolat, segítünk rendszerezni az okokat és mutatjuk, mire figyelj, ha sövényt gondoznál!

Tudtad, hogy a levendula az árvacsalán félék családjába tartozik? Egész Európában őshonosak a különböző fajai, de még Afrikában és Ázsiában is megtalálhatóak. A közönséges levendulát termesztik hazánkban a leginkább, a levendula teát vagy a belőle készített illóolajok jótékony hatását pedig majd mindenki ismeri, mi is bemutattuk már egy cikkünkben. Különleges színe és illata miatt nagyszerű dísze a kertnek, nem mellesleg egyszerű gondozása miatt kedvelt ez a dísznövény. Te is szeretnél saját levendula ligetet a kertedben? Kezdő kertészként is bátran ültetheted, adunk néhány tippet, hogy magabiztosabb légy!levendula_gardenaweben

Te is érzed a tavaszt a levegőben? Itt az idő, hogy tényleg kiszabadulj a 4 fal közül és irány a kert! 5 lépésben mutatjuk, hogyan lesz egyszerű a kezdő kertbarátok és a tapasztalt hobbikertészek számára is a szezonkezdés a kertben!

2019.07.24 21:05

Ha azt szeretnéd, hogy a te kerted legyen zöldebb, akkor tudnod kell, hogy a szép gyep attól lesz szép zöld, amire irigykedhetnek a szomszédok, hogy rendszeresen van locsolva és nyírva.

Ha tehát gyönyörű, irigyelni való kertet, gyepet szeretnél, tudunk adni hozzá néhány fűnyírás tippet.

Vajon milyen ajándékot érdemes vásárolni egy igazi hobbi kertésznek? Akinek ajándékot szeretnél venni folyton a kertben van, építi, fejleszti, szépíti? Akkor mindig szükség van egy újabb eszközre, szerszámra, amivel dolgozhat. Mivel sokat dolgozik a kert szépségén, ezért az se mindegy, hogy milyen minőségűek ezek az eszközök.

Ebben a cikkben 4 olyan Gardena termékről lesz szó, amiket ha ajándékba adsz, megkönnyítheted egy hobbi kertész dolgát!

Ősszel a lehulló falevelek mindig kettős érzelmeket váltanak ki az emberekből. Ha kertes házban élsz, akkor te tudod a legjobban, hogy a gyönyörű színek megjelenése a fákon egyben azt is jelenti, hogy hamarosan itt az ideje a lehullott levelek feltakarításának.

 Szeptembertől november végéig gyakorlatilag minden napra jut egy kis feladat a kertben a lombhullató fáknak köszönhetően. Az összegyűjtéssel azonban még nincs megoldva a dolog, hiszen valahogy el is kellene tüntetni a kertből az egyre halmozódó levélkupacot. A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Mit szólnál ahhoz, ha lenne egy eszköz, melynek segítségével könnyedén összegyűjthetnéd az avart a birtokodon, ráadásul mindemellett még hasznosan és környezetbarát módon fel is használhatnád a faleveleket? Mutatjuk, miről is van szó pontosan.

A Gardena Powermax elektromos fűnyíró egy rendkívül praktikus, könnyen használható fűnyíró, amivel könnyebb a fűnyírás! Több típusa is létezik, mérettől, teljesítménytől függően.

A Gardena Powermax 1200/32 vagy az 1100/32 csak a teljesítményben térnek el egymástól, ahogy a nevében is benne van. Az egyik 1200 W, a másik 1100 W teljesítményre képes.

Ebben a cikkben részletesen bemutatom ezt a típust.

A hazánkra jellemző éghajlati övezetben két olyan kertészeti időszak van, amikor sok munka van ránk a kertben, ez a tavasz és az ősz. A mi forró nyaraink, a fülledt időjárás, az olykor kimondottan száraz talaj és a szikkasztó szél próbára teszi úgy a növényeket, mint a kertészt egyaránt. Továbbá nem feledkezhetünk meg a nálunk uralkodó mérsékelt övi éghajlatra jellemző csapadék (eső, hó) hiányát vagy bőségét, ami szintén jelentős mértékben befolyásolja a növénytermesztést. Mindenki ismeri a telet és annak kihívásait, amire minden körülmények között fel kell készülnünk, a hatékonyság, valamint eredményesség szempontjából.
Első témakörünkben a gyümölcsfák ültetésének legfontosabb szabályait és gyakorlati tapasztalatait osztjuk meg a kedves olvasóval.

 

 

A szép kertek receptje

Kertészeti webáruház termék kínálata mindazokhoz szól, akik ápolt, egészséges és szépen gondozott kertre vágynak, akik kertészeti tanácsokat szeretnének kapni a kerti munkálatokhoz és az ehhez való felkészüléshez. Azokhoz, akik szerszámokat, gépeket, műtrágyákat szeretnének beszerezni a virágoskert megújításához vagy kialakításához, esetleg sziklakertet építenének, megoldást keresnek a kert öntözőrendszerének kialakításához. Örömmel tudatom velük, hogy nagyon jó helyen járnak.

szép kertek

 

A szép kertek 3 legfontosabb pillére :

• A természet, az elővilág és kert iránti szeretett.
• Minőségi alapanyagok felhasználása. 
• Minőségi kerti szerszámok és gépek használata.

 

A 7. ami mindent vitt

Házi gyógypatikánkban több féle fűszer- és gyógynövény megtalálható. Egy kis gondoskodás meghozza gyümölcsét, nap mint nap friss, egészséges és természetes orvosságot vihetünk be szervezetünkbe. Felejthetetlen ízek és aromák világába csöppenhetünk a hét minden napján, ne hagyja ki ezt az élményt, ne fossza meg szereteit az érzéstől.

Házi gyógypatikánk elengedhetetlen összetevői:

 • Borsmenta
 • Kövirózsa
 • Bazsalikom
 • Körömvirág
 • Rozmaring
 • Levendula
 • Fokhagyma
 • Snidling(metélőhagyma)
 • Citromfű
 • Zsálya

 

 

Növényvédelemi tanács teleltetéshez

 

CELAFLOR Careo rovarölőszer koncentrátum

Lassan fel kell készülnünk a cserepes dísznövények betárolására is. Csak a pajzstetűtől, a levéltetűtől, az atkától és a gombabetegségektől mentes növényeket szabad teleltetni. A tároló helyiségben tovább szaporodhatnak, sőt terjedhetnek is a felsorolt károsítók.

 

 

2018.06.22 10:05

Házi füvészkert, nem csak kertes házban élőknek!

Alakítsunk ki otthonunkban mini füvészkertet. Az ízükért és illatukért termesztett, gyógyító- és szépítőszerként használt gyógynövények és fűszernövények manapság egyre jobban felértékelődnek, mert jó tulajdonságaikat felhasználhatjuk a modern életmóddal járó testi és környezeti ártalmak kivédésére és semlegesítésére.

füvészkert az otthonunkban

 

 

2018.06.22 10:00

Öntözőrendszer házilag - csináld magad

Az öntözőrendszer telepítése házilag nem is olyan egyszerű dolog, ahogy azt elsőre gondolnánk. Az alapvető tervezési előírásokat betartva, kis műszaki érzékkel már jó eséllyel indulunk a csináld magad öntözőrendszer telepítéssel. A My Garden egy rendkívül egyszerű, online alkalmazás, ahol megrajzolhatja és megtervezheti kertjét. Az alkalmazás egyszerűen kezelhető és nagyon szép, kézzel rajzolt stílusban jelenik meg. Csináld magad öntözőrendszer telepítéséhez nagy segítséget nyújt a My Garden online öntözőrendszer tervező program vagy a gardena tervezési segédlete.

A tervező program használatának a végén egy kész terv lesz a kezünkben, amiből megtudjuk a szórófejek pontos helyét, a csővezetékek nyomvonalát, a szükséges anyagok listáját valamint összeszerelési segédletet. 

öntözőrendszer házilag csináld magad

 

 

Lombseprű fajtáji

Több féle anyagból készült lombseprűt vásárolhatunk:  

 • műanyag lombseprű
 • fém lombseprű

Egy jó lombseprű ismérve a könnyű kezelhetőség, és a kényelmes, biztonságos munkavégzés. A gardena combisystem lombseprű család könnyedén megbirkózik a levelek, levágott fű és egyéb kerti hulladék össze gyűjtésével.

Gardena combisystem műanyag lombseprű 43 cm

gardena műanyag lombseprű 43 cm 3101-20

 

 

Öntözőrendszer téliesítése házilag

Az automata öntözőrendszer téli víztelenítése elengedhetetlen feladat. Érdemes az utolsó öntözés befejeztével elvégezni az öntözőrendszer víztelenítését, de legkésőbb a fagyok beállta előtt. 

Két módszert alkalmazzunk öntözőrendszerünk víztelenítésére:

 • Automata víztelenítő szelep
 • Kompresszoros víztelenítés

 

Automata víztelenítő szelep:

A víztelenítő szelepet az öntözőrendszer legmélyebb pontjára telepítse. Lejtős területek esetén figyeljünk a két víztelenítő szelep közötti magasságkülönbségre, ami nem lehet nagyobb 2 méternél. Igény esetén telepíthetünk több öntözési körbe víztelenítő szelepet. A vízelfolyás javítására illetve a a víztelenítő szelep védelmére ágyazza ki 3-6 cm-es kaviccsal a szelep helyét (k. 20x20x20 cm).

Gardena automata víztelenítő szelep 2760

 

 

2018.06.22 09:32

Készüljön fel időben az őszi kerti munkálatokra! A Gardena webshop oldalunkon már most elérhető minden nélkülözhetetlen őszi kerti szerszám. A lombszívóknak, lombfújóknak most is hasznát veheti. Nemcsak az őszi lehulló leveleket, de a szegélynyírók által lenyírt füvet, a  lehullott virágszirmot már most is összegyűjtheti velük. A nagy teljesítményű elektromos ErgoJet3000 és az akkumulátoros AccuJet 18-Li egyaránt remek választás a kisméretű és a nagyobb kertekbe is. A zöldhulladék szállításában segít a gardena könnyen irányítható kerti kiskocsi. Minden kerti munka elvégzéséhez használjunk megfelelő védőkesztyűt. A gardena webshop kesztyűi hatékony védelmet biztosítanak még a szúrós, tüskés ágak ellen is.  A fa-, és bokorápolás elengedhetetlen része a kártevők elleni védekezés (őszi lemosó permetezés). A kis méretű növényeinkhez elegendő a Comfort pumpás 0,5 és 1l-es kézi permetező, a nagyobb méretű gyümölcsfákhoz az 5l-es nyomáspermetező biztosít hatékony segítséget. 

 

 

2018.06.19 11:07

A sövények nevelése és gondozása

A sövények ültetése előtt részletesen tanulmányozni kell a fák, cserjék és bokrok ültetési helyét, figyelve a helyi adottságokat és az ültetendő növényünk igényeit. A sövénytelepítéshez a legjobb időszak az ősz elejétől a tavasz elejéig tartó periódus. Ahhoz, hogy tömör és kívánt formájú legyen a sövényünk érdemes a töveket közel ültetni egymáshoz. A magasabb ágakat nyírjuk meg, hogy az alsó rügyek növekedését elősegítssük. Ezekhez a munkafolyamatokhoz szükségünk lesz kézi és gépi szerszámokra.

Az ültetéshez a terraline szerszám család szerszámai közül válaszhatunk ideális eszközt.

Webáruház készítés