Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Őszi kerti munkák

2018.06.22 09:32

Készüljön fel időben az őszi kerti munkálatokra! A Gardena webshop oldalunkon már most elérhető minden nélkülözhetetlen őszi kerti szerszám. A lombszívóknak, lombfújóknak most is hasznát veheti. Nemcsak az őszi lehulló leveleket, de a szegélynyírók által lenyírt füvet, a  lehullott virágszirmot már most is összegyűjtheti velük. A nagy teljesítményű elektromos ErgoJet3000 és az akkumulátoros AccuJet 18-Li egyaránt remek választás a kisméretű és a nagyobb kertekbe is. A zöldhulladék szállításában segít a gardena könnyen irányítható kerti kiskocsi. Minden kerti munka elvégzéséhez használjunk megfelelő védőkesztyűt. A gardena webshop kesztyűi hatékony védelmet biztosítanak még a szúrós, tüskés ágak ellen is.  A fa-, és bokorápolás elengedhetetlen része a kártevők elleni védekezés (őszi lemosó permetezés). A kis méretű növényeinkhez elegendő a Comfort pumpás 0,5 és 1l-es kézi permetező, a nagyobb méretű gyümölcsfákhoz az 5l-es nyomáspermetező biztosít hatékony segítséget. 

 

 

 

 

A fák metszése


A szép kert elsődleges jellemzője az egészséges növényzet. Az örökzöld, lombhullató dísz- és gyümölcsfák meghatározó elemei a parkoknak, kerteknek. Szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, szebbé teszik környezetünket, nyáron árnyékot adnak. A fák, bokrok, cserjék, virágok és a pázsit, kitartó, türelmes gondozást igényelnek.

 

Miért, hogyan és mikor kell metszeni

Többféle oka van a fák és egyéb növények metszésének:

  • a túlzott növekedés visszafogása
  • az oltott növények fejlődésének szabályozása(gyümölcs és díszfák esetén)
  • a virágzás vagy a termés ösztönzése
  • az idős vagy legyengült növények megerősítése
  • a növények megtisztítása az elszáradt vagy szabálytalan ágaktól, korábbi metszések okozta egyenlőtlenségek ellensúlyozása
  • átültetés után a növény fejlődésének elősegítése

A metszés, nagy körültekintést és szakértelmet kíván. Fontos szempont a növény egészséges fejlődése, amelyet nagyban károsíthatunk rossz, helytelen metszésekkel.

 

A levelek és egyéb hulladékok eltakarítása


Ha levelektől, ágaktól és egyéb huladékoktól tisztán akarja tartani a pázsitot és az utakat, a munkát a kézi lombfúvókra és lombszívókra bízhatja. Specifikus könnyen kezelhető gépekről van szó, csöndes és gyors munkát garantálnak. Az össze gyűjtött zöldhulladékot felaprítja, ezzel csökkentve a térfogatát a zsákban.