Blog

Ezeket a növényeket most érdemes földbe tenni

2021.03.02 16:16
Ezeket a növényeket most érdemes földbe tenni

Tél végén és tavasz elején még nem sok növényt tudunk kiültetni, hiszen fagyok még ekkor is előfordulhatnak. Kevés virágos zöld viseli el a hideget és a száraz időszakot. Ettől függetlenül nem lehetetlen olyan egyedeket találni, amelyeket ilyenkor is földbe ültethetünk és szabad levegőre tehetünk. De vajon mit érdemes ilyenkor választani? Ebből a cikkből minden kiderül!

Hideg időben is ültethető virágok

Már februárban megkezdhetjük a palánták és a hideget kedvelő növények ültetését. Ilyenkor már nyugodtan vethetünk mályvarózsát, paprikavirágot, bugatölcsért, de még petúniát is. Mindezek mellett ékes díszei lehetnek kis kertünknek a krókuszok, a sáfrányok, amelyek igazi virágözönt hozhatnak el az udvarra. Aranyos és mutatós lehet a hófény is, amelyeknek apró, csillag alakú és kék színű virágai vannak. Ezek néhány év alatt rendkívül jól elszaporodnak, ezáltal virágszőnyeget alkothatnak a kertben.

Egy láda virág

A kínálatunkban is kapható Combisystem szerszámokkal élmény a kerti munka. Ehhez válasszunk ki egy réginek tűnő ládát, amelyet tele ültethetünk színes kerti kankalinokkal és szellőrózsákkal. Ezeket a növényeket a tél végén, már virágzó állapotban tudunk kiültetni a szabad ég alá. Ha tavasszal tesszük el és az időjárás is a kedvükre van, akkor ebben az időszakban is sok ideig nyílhatnak. Az elég magas, halvány virággal rendelkező szellőrózsa elegáns központi eleme lehet a kertünknek.

Ültessünk hunyorokat!

Amikor még minden szürke és szomorú hangulatú sokkal jobban örülünk a színes virágoknak, mint az év többi időszakában. A hunyorok csodálatos növények, amelyek teljesen télállóak, így a hűvös tavaszi napokon is egyediséget csempésznek a kertbe. Nem zavarja őket az árnyék és a szárazság sem, így sokat kibírnak. Ennek köszönhetően sokáig virágoznak, hetekig vagy akár hónapokig ékes díszei lehetnek az unalmas és szomorkás területnek.

Kertész webshop kínálata

A kertész webshopunkban is kapható szerszámok segítségével sokkal könnyebb a kerti munka. Egy jó minőségű gyomkihúzó, viráglapát vagy éppen egy talajlazító sokat dobhat a kertészkedés élményén. A régebbi eszközöket használat előtt azonban érdemes megvizsgálni, hogy nem-e rozsdásak vagy használódtak el túlzottan. Vizsgáljuk meg ezek élét és nyelét is, hiszen fa esetében könnyedén elkorhadhattak a tél folyamán. Ne feledkezzünk meg az elektromos készülékekről sem, ezeket is érdemes átnézni és szükség esetén cserélni.

Összegezve: Bár nem sok növény van, amely jól bírja a hideget, a szárazságot és még virágzik is. Persze nem lehetetlen mutatós darabokat találni. Már februárban szabad földbe helyezhető például a krókusz, a hófény vagy éppen a sáfrány. Ültethetünk ládába is, amely még otthonosabbá tehető az udvar. A kertész webshop kínálatában is megtalálható szerszámokkal pedig sokkal könnyebb lesz a kerti munka.