Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Ezekre figyelj a kertedben tél végén!

2021.01.21 14:32
Ezekre figyelj a kertedben tél végén!

A tél vége felé számos munkálatot kell elvégezni ahhoz, hogy felkészítsük a területet a tavaszi nyüzsgéshez. Ilyenkor már nyugodtan vethetünk, készíthetünk dugványokat, de nem szabad megfeledkezni a metszésekről sem. Érdemes átnézni a tárolóban található eszközöket, mint az ásó vagy éppen a kerti szivattyú. Fontos, hogy minden rozsdamentes és használatra kész legyen.

Ebből a cikkből kiderül, hogy mire figyelj a kertedben a tél végén!

A tél végi teendők

Manapság már februárban érezni lehet a tavasz szelét, amelyet a növények is nagyon jól tudnak. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen időjárás van és milyen várható az elkövetkezendő időszakban. Sokan már ilyenkor egy szál pólóban mennek ki a kertbe, hogy megcsodálják a nyíló hóvirágokat, az aranyvesszőt vagy éppen az orgonabokor friss rügyeit.

Az oltóvesszők metszése

A tél végén érdemes az egészséges és jól termő fákról oltáshoz szükséges vesszőket levágni. Ezeket, ha újságpapírba csomagoljuk, akkor hetekig elállnak a hűtőben vagy valamilyen hidegebb helyen. Ilyenkor kell továbbá a fás dugványokat, mint a szőlőt vagy a díszbokrot is megmetszeni egy kicsit. Ehhez csak egy jó minőségű metszőollóra lesz szükséged, amit akár a webáruházunkból is megrendelhetsz.

Ezeket akkor tudod majd elültetni, ha a talaj már nem fagyott. A nagyjából fél méteres dugványokat kiásott lyukba kell tenni, csak a legfelső rügyet hagyd a föld felszíne felett. Ezek akkor kezdenek majd el gyökeret növeszteni, ha rendszeresen öntözzük azokat.

Az első magvak elvetése

Ha már tudjuk, hogy néhány napon át már nem lesznek fagyok, akkor el lehet vetni az első magvakat. Itt lehet szó mezei salátáról, amely fagytűrő és rendkívül gyorsan kibújik a földből. Majd jöhetnek a hagymák és a retkek is, a spenótot és a rukkolát kedvelők pedig végre ismét csemegézhetnek egy keveset. Ezek nagyon sok vitamint tartalmaznak, amelyek elengedhetetlen, hogy a tavasz beköszöntével ismét a kertből töltsük fel a raktárainkat.

Kerti szivattyú vásárlása

Amennyiben kerti szivattyú vásárlására adnád a fejed, érdemes körbe nézni a webshopunk kínálatában. Egy jó minőségű darab hasznos kiegészítője lehet egy családi háznak, hiszen nem csak a kertben, hanem akár a medence körül is használható. A szivattyú nyomóerejének köszönhetően tökéletesen alkalmas öntözés, nyomásnövelés során, de akár a már említett medencéből is ki tudjuk szívni vele a vizet. A két kimenetnek hála akár két öntözőtartozékot is tudunk egyszerre használni.

Összegezve: A tél végén egyre több teendő van a kertben, hiszen már kezdhetjük metszeni a fákat, elszórni az első magokat, illetve akár dugványozásra is adhatjuk a fejünket. Egy kerti szivattyú vásárlása rendkívüli módon megkönnyítheti a kert körüli munkálatokat. Tudjuk locsolni a frissen elvetett magvakat, de alkalmas nyomásnövelésre és medence kiszivattyúzására is.