Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Felfrissülés a nyári kertben

2020.06.26 10:54
Felfrissülés a nyári kertben

Tűző napsütésben nem lehet kertet gondozni, senki sem akar utána napszúrással a házban feküdni. Még csak öntözni sem lehet napközben! Mit csinál akkor a kertész? Természetesen élvezi a munkája gyümölcsét és hűsül!

 

Szabadtéri zuhany régen és ma

Mindenki ismeri a telkeken felbukkanó fekete hordókat. Valljuk be nem túl elegáns megoldás egy szépen gondozott kertben a betontalapzaton álló vasoszlop egy óriás fémhordóval. Ha nálunk nem csak a praktikum számít és nem a fürdőszobát akarjuk helyettesíteni, hanem csak felfrissülésre vágyunk, amikor a kerti zuhanyzó szóba kerül, akkor is van megoldás. A leszúrótüskével ellátott csöveket sem muszáj mindenképpen a fölbe szúrni: a legtöbb stabilan rögzíthető a napernyőtalpban!

 

Mobil zuhanyzó, ahol csak akarod

Egy kiadós tollasparti után jól esne egy frissítő zuhany, csatakosan, esetleg porosan viszont nem éri meg végigsétálni a házon a fürdőszobáig. Egy jó minőségű slag és egy zuhanyrózsa kérdése a kerti zuhany: csak felállítod a háromlábú állványt, csatlakoztatod a locsolócsövet és máris élvezheted a frissítő vizet! Az állványos rendszernél nem kell leszúrni a csövet, azaz nem teszed tönkre a gyepet sem!

 

Kerti zuhany párakapuként

Elterjedőben vannak a párakapuk, forró napokon a városok terein, de még az óvodákban is állítanak fel párakapukat. Ha van Gardena kerti zuhanyunk, akkor a zuhanyfejet ködpermetre állítva frissülhetünk fel akár grillezés közben. A barátainknak is biztosan tetszeni fog ez a hűsölési módszer!

Saját strand a kerti zuhannyal

Kisgyerekes szülők tudják, hogy egy strandolós nap micsoda örömet okoz a gyerekeknek. De nem mindig van lehetőség és idő felpakolni az egész családot és kiugrani a városi strandra vagy elautózni a Balatonra. Ha igazi medencével nem is rendelkezik mindenki, egy felfújható biztosan akad valahol! Már csak a szórakoztató elemet kell biztosítsuk a kicsiknek: a kerti zuhanyból a zuhanyfej segítségével lágy, szélessugarú vízsugárral szórakozhatnak a gyerekek.

Összefoglalva: A kertésznek nem csak a növényeivel kell foglalkoznia, neki is szüksége van feltöltődésre. Ne feledjük az örök igazságot, ami itt is megállja a helyét: nem mi vagyunk a kertért, hanem a kert van értünk. És ha már úgyis van otthon pár méter locsolóövünk, használjuk ki!