Blog

Hasznos tippek nyári gyepápoláshoz

2021.06.07 18:40
Hasznos tippek nyári gyepápoláshoz

Ebben a pár forróbb hónapban rendszeresen szükséges ápolni a gyepünket ahhoz, hogy folyamatosan növekedhessen és ne száradjon ki. A heti kétszeri nyírás elengedhetetlenül a karbantartás részévé válik, ám van pár dolog, amire érdemes odafigyelni a nyári gyepápolás során. Ilyen például a Gardena akkumulátoros kézi fűnyíró használata, amelyet szinte bárki alkalmazhat az udvaron. Lássuk tehát a tippeket ehhez!

A nyári fűnyírás szabályai

Ha kezd már folyamatosan melegebb és szárazabb lenni az időjárás, akkor se akarjunk kevesebbet a fűnyíróhoz nyúlni. Ezzel csak azt érjük el, hogy a fű ritkább lesz, kevésbé lesz dús és zöld. Nem szabad azonban drasztikusan lecsökkenteni a fűszálmagasságot sem, hiszen ezek nem árnyékolják megfelelően a talajt, így a nedvesség hiánya miatt jóval előbb szárad ki a zöld terület is.

Nyári nyírás Gardena akkumulátoros kézi fűnyíróval

Egy Gardena akkumulátoros kézi fűnyíróra minden családi háznál szükség lehet. Ennek köszönhetően heti szinten ápolhatjuk a gyepünket, amely így folyamatosan friss és hívogató lesz. Forróbb időszakban azonban érdemes ennek a vágási magasságát is feljebb emelni, így a gyepszőnyegünk is fellélegezhet.

Az erőteljes és minőségi PowerMax például tökéletesen alkalmas közepes nagyságú udvarok gondozásához. A prémium DuraEdge késsel optimális vágási eredményt érhetünk el, a markolat pedig rendkívül kényelmes, így egy könnyen kezelhető és rugalmasan tolható eszközt kapunk a pénzünkért. A burkolat oldalán található terelőfogak segítségével akár a szegélyek és a falak mentén is egyszerűen lenyírhatjuk a füvet. A gyűjtő tartály pont elegendő méretű ahhoz, hogyne kelljen folyamatosan üríteni azt. A tolókar teleszkópos és összehajtható, így pillanatok alatt a magasságunkhoz alakíthatjuk. Ezáltal ráadásul a tárolása is helytakarékos, akár szállíthatóvá is tehetjük.

A gyep öntözése a nyári időszakban

A száraz és forró nyarak esetén szükség van a talaj felső rétegének öntözésére. A szilárd felső réteg csak megnehezíti az öntözővíz beszivárgását a földbe, így érdemes azt folyamatosan nedvesen tartani. A pázsitot érdemes a lehető legkisebb cseppekben öntözni, amelyhez választhatunk a számos webshopunkban is kapható rendszerek között is.

A mennyiség attól is függ, hogy a gyepet mennyire éri amúgy az eső, illetve, hogy heti hány alkalommal van lehetőségünk azt meglocsolni. A legideálisabb a heti három alkalmas kiadós mennyiségű locsolás, amellyel elkerülhetjük a gombás megbetegedéseket.

Összegezve: A nyári gyepápoláshoz nemcsak a heti pár alkalmas rendszeres öntözés tartozik hozzá, hanem természetesen a fű folyamatos nyírása is. Ezt megtehetjük Gardena akkumulátoros kézi fűnyíróval, amelynek segítségével ideális magasságban tarthatjuk a fűszálakat. Érdemes hetente legalább egyszer átfutni vele a pázsitot, így nem kell tartanunk a kiszáradástól sem.