Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Hogyan óvjuk a kertet nyáron?

2021.06.19 10:13
Hogyan óvjuk a kertet nyáron?

A nyár beköszöntével egyre többször szaporodnak meg a kerti munkák. Sajnos mivel munka mellett egyre kevesebb időnk van a természetben lenni, így kevés időt fordítunk arra, hogy ilyenkor is óvjuk a növényeket és a gyeped. Pedig ezt egy kerti esőztetővel könnyedén megoldhatjuk. Mire lehet még szükség? Ebben a cikkben segítünk kideríteni! 

Kerti esőztető 

Ahhoz, hogy mindig friss, dús és zöld legyen a gyepünk, bizony ápolásra van szüksége. A kerti esőztető segítségünkre lehet, hogy a fű ne száradjon ki még a legnagyobb hőségben sem. Ezekből a webáruházunkban forgalmazunk gyöngyöző csöves változatot, négyszögesőztetőt, permetezős verziót, de még köresőztetőt is egyaránt. A szektoros gyártmánynál a beállításainak hála könnyedén kiválaszthatóak az öntözni kívánt részek. A hatótávot a szabályozógombbal fokozatmentesen tudjuk beállítani. Az eszköz közel 500 négyzetméteres felületek öntözésére szolgál, így akár egy nagyobb kertben is tökéletes védelmet nyújt a gyep számára. 

Választható továbbá turbinás termék is, amely egy két zónás kialakítású darab. A speciális vízterelő egyenletesen osztja el a vizet, így nem kell aggódni a terület elázása miatt sem. A fúvóka hatótávolsága 5 és 12 méter között van, ennyire képes elnyomni magától a vizet. Az esőztetőt Gardena rendszercsatlakozóval és zárósapkával kínáljuk eladásra, így pillanatok alatt használatba lehet venni.  

Kiültetett növények gondozása 

Amennyiben ültetést, vagy éppen átültetést tervezünk, lehetőleg ne a legnagyobb kánikulában kerítsünk rá sort. Mivel a palántáknál például még nem tudott megfelelően kialakulni a gyökérzet, közel található a felszínhez, ami képes akár fél óra alatt is kiszáradni. Ha azonban mindenképpen most tudjuk csak mindezt megtenni, akkor próbáljunk meg árnyékos területet választani nekik. Sajnos a klíma változása miatt a hobbi kertészeknek egyre nehezebb dolguk lesz, hiszen alkalmazkodni kell a szárazsághoz és a forrósághoz egyaránt.  

Ne használjunk túl sok követ és betont! 

Bár sok esetben úgy gondolhatjuk, hogy a betonnal és a kővel megoldottuk a kert gondozását, ez csak olaj lesz a tűzre. Mivel ezek magukba szívják a meleget, jóval nagyobb lesz a hőség az udvaron, mintha gyeppel, illetve fákkal és bokrokkal tűzdelnénk tele azt. Ha mégsem szeretnénk annyi időt kint tölteni, akkor érdemes elgondolkodni a faforgácsos megoldáson. Ez nemcsak természetes takaró a talaj számára, de jóval kevesebbet kell gondolkodni azon, hogy mikor is nyírjuk meg a füvet.  

Összegezve 

A nyári kert gondozása sok esetben nem kis feladat, hiszen megannyi apróságra kell odafigyelni. Mivel egyre kevesebb időnk van az udvaron tartózkodni, így elfelejtjük például a gyep ápolását. A kerti esőztető remek megoldás lehet azonban a forróbb nyári napokon, amikor nem esik kellő mennyiségű csapadék. Nem érdemes továbbá túl sok betont és követ sem használni az udvaron, hiszen azok csak tovább melegítik a területet.