Blog

Júniusi teendők a kertben

2021.06.21 14:56
Júniusi teendők a kertben

Mikor nincs munka a kertben? A nyári időszakban ugyanúgy szükséges gondozni az udvart és a növényeket, mint az év bármely szakaszában. Egy ágvágó fűrész vásárlásával azonban sokat segíthetsz magadon a kinti munkálatok során. De vajon mire érdemes időt szánni júniusban? Ebből a cikkből minden kiderül!  

A virágok és bokrok gondozása  

A június a rózsák virágzásának kezdete, ilyenkor érdemes elkezdeni az elszáradt daraboktól is megszabadítani a növény. Ezzel a bokor nem veszít majd el túl sok levelet és sokáig tündökölhet. Érdemes gondoskodni a tápanyag pótlásáról, hogy jövőre is csodásan mutathasson a kertben. Sajnos azonban betegségek is pusztíthatják, így nem árt odafigyelni a lisztharmatra és a rózsarozsdára. A beteg leveleket mindenképpen azonnal vágjuk le és dobjuk a szemétbe. A komposztba helyezésre nem alkalmas, hiszen megfertőzheti az egész dombot.  

Nemcsak a rózsák ideje jött el júniusban, hanem a sövények is most kezdenek el növekedésnek indulni. Ebben az esetben érdemes ágvágó fűrész vásárlásán is elgondolkodni, amivel pillanatok alatt formára igazíthatjuk a bokrokat. Ilyenkor érdemes ugyanis először megnyírni a zöld részeket, viszont nem szabad várni vele, hiszen a csupasz ágaknak időre van szükségük a regenerálódásra.  

Az ágvágó fűrész használata és kínálata 

Ágvágó fűrésszel végigmehetünk tulajdonképpen az egész kerten, hiszen alkalmas többek között a gyümölcsfák nyári metszéséhez, a kisebb bokrok és a cserjék száraz részeinek eltávolítására egyaránt. Webáruházunkban beszerezhetsz vágóüllős változatot, amelyet egy cserélhető tapadásgátló bevonattal láttak el. Rendelhetsz továbbá prémium pro line változatot, vagy akár teleszkópos ágvágó ollót egyaránt. Ezzel akár létra nélkül is feljuthatsz a legmagasabb részekig.  

Amennyiben pedig könnyű teleszkópos gyártmányra vágysz, amellyel akár négy méteres magasságokig is feljuthatsz, próbáld ki az akkumulátoros kivitelt. A termék rendkívül rugalmas működésű, hiszen dönthető vágófejjel rendelkezik.  

A fű gondozása 

A gyep gondozása kulcsfontosságú, hogy mindig friss és zöld legyen a fű. A csapadék mennyiségétől függően érdemes akár hetente is lenyírni, hogy dússá fejlődhessen. Ha lehetőségünk van rendszeresen végig menni rajta a fűnyíróval, akkor a szálak jóval egészségesebbek és erősebbek lehetnek.  

Az egynyári növények időszaka 

Az egynyári virágokat még mindig ki lehet ültetni, ám ne feledkezzünk meg azok ápolásáról sem. Ezek a legtöbb esetben rengeteg vizet és tápanyagot igényelnek, hogy hosszú ideig tudjanak élni. Az elnyílt részeket lehetőleg minél előbb csípjük le róluk, így a többi virágnak több ereje marad a későbbi időszakra.  

Összegezve 

Júniusban is szükség van a kert gondozására, hiszen ilyenkor még mindig ültethetünk egynyári növényeket, amelyek akár az ősz végéig képesek majd díszíteni az udvart. Ne feledkezzünk meg a rendszeres fűnyírásról, illetve a száraz ágak eltávolításáról sem. Az ágvágó fűrész vásárlása remek megoldás lehet a magaslatokban, ahová szinte már létrával is alig érünk el.