Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Készülj fel a tavaszra a kertben is!

2021.02.20 15:44
Készülj fel a tavaszra a kertben is!

A naptár szerint hamarosan itt a tavasz, éppen ezért az időjárást figyelembe véve már el lehet kezdeni a kerti munkálatokat. Márciusban lesznek már olyan magok, amiket el tudunk szórni, de a dugványok ideje is most jött el. Jöhet a fűszeres rész kialakítása, illetve egyes fákat és bokrokat is most kell felfrissíteni.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan készülj fel a tavaszra a kertben is!

Virágok és növények ültetése

Ha már nincsenek hosszantartó fagyok, akkor ébreszthetjük a rózsákat. Elvehetjük róluk a takarást és egy frissítő metszést követően hamarosan már csodálhatjuk is a pompás színeket. Előkészíthetjük a terepet a fűmagok elvetéséhez, amelyre majd április végétől nyílik lehetőségünk. Érdemes ilyenkor már megtisztítani a terepet a téli maradványoktól, különben a hamarosan csodás pázsitunk nem lesz annyira szép. Levegőztetést csak az első nyírás után szabad végezni, hiszen a gyökerek akkorra fognak kellően besűrűsödni.

Elkezdhetjük átültetni a teraszon lévő növényeket. Ha erre úgy látjuk, hogy nincs szükség, akkor is helyezzünk rájuk egy-két centi földet. Az elkészített komposztot is felhasználhatjuk, érdemes minden növénynek adni belőle egy kicsit. Tehetünk a bokrok és a fák alá is egy keveset, amely erőt ad majd a kinti zöldeknek.

Zöldséges kialakítása

Tél végén és tavasz elején már elkezdhetünk zöldségeket vetni a kertbe. Jöhetnek a hidegebb időjárást kedvelő növények. A spenót, a saláta, a retek, de a hagyma is jól bírja a hűvösebb reggeleket, így pár hét múlva már a saját zöldségesünkből tölthetjük fel a vitaminraktárainkat.

A vetést követően növekedésnek indult gyomnövényeket azonban folyamatosan el kell távolítani, ha sűrű és bőséges termést szeretnénk. A talajt gondozzuk meg, kapa és gereblye segítségével karban tudjuk tartani, így a kert biztosan nem lesz túl gazos nyár elejére sem.

A nagyobb évelő fűszernövények kihelyezésének is most jött el az ideje. Földbe ültethetjük a citromfüvet, a lestyán, illetve a sóskát is. Ezek mindegyike jól bírja majd a hideg és hűvös reggeleket.

Kertésznadrágok kínálata

A kertésznadrágok kínálatában fellelhetőek a munkavédelmi változatok is, amelyekkel jóval egyszerűbb lesz a kinti munka. Ezek biztonságot nyújtanak, praktikusak, az innovatív kivitelezésnek köszönhetően pedig mozgásszabadságot biztosítanak a viselőjük számára. A modern stílus mellett a termékek mindegyike rendkívül kényelmes anyagból készült, így járulva hozzá a kerti munkálatokhoz.

Összegezve: Tavasz elején rengeteg munka van a kertben. Ahhoz azonban, hogy kellően felkészüljünk a melegebb időjárásra, érdemes pár dolgot figyelembe venni. Nem mindegy, hogy mit és mikor ültetünk el. A hűvösebb időben például már bátran vethetünk egy kis salátát vagy spenótot. Most jött el az ideje a rózsa felélesztésének, illetve a fűszernövények kiültetésének is. A kényelmes és gyors munkálatok elvégzéséhez pedig nézz körbe a kertésznadrágok kínálatában, ahol számos fajta közül válogathatsz.