Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Négy vonzó ötlet a tavaszi kertbe

2021.04.28 13:26
Négy vonzó ötlet a tavaszi kertbe

Itt a tavasz, amely azt is jelenti, hogy egyre később sötétedik és nap közben is egyre melegebb van. Aki kertes házban él, annak kezdődhetnek a kinti munkálatok, hiszen most kell kialakítani az udvart, hogy nyárra csinosan fessen. Pár ötlet segítségével sokat dobhatunk a teraszon, az ágyásokon, illetve az összképen egyaránt. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár vonzó megoldást az idei szezonra, amikhez a kiegészítők nálunk is megvásárolhatóak.

Kerti világítás

Közeleg a meleg, egyre több időt töltünk kint a szabadban. Miért ne tölthetnénk az estéket a teraszon, az erkélyen, illetve a balkonon? Ehhez nincs szükség másra, mint egy ápolt udvarra és egy jó hangulatvilágításra. Ez sokat dobhat az összhatáson, amely a látképet is színesíti. Választhatunk olcsóbb és drágább változatot is, kisebb vagy nagyobb verziót, szinte bármelyik beilleszthető bármelyik kertben. Léteznek napelemmel működő darabok is, amikhez energiára sincs szükség.

Kerti tó

Amennyiben lehetőségünk van, építsünk kerti tavat. Ez rendkívül sokat segíthet egy hangulatos és igényes kialakításon. Ehhez csak pár kiegészítőre van szükség, hogy az folyamatosan tiszta és élettel teli legyen. A Gardena kerti szivattyú ára igencsak kedvező, segítségével pedig mindig szép és átlátszó vizet csodálhatunk, ha arra járunk.

Vásárolhatunk hozzá továbbá a webshopunkban is kapható gyorscsatlakozót, amelynek köszönhetően a tó felöltése és vizének cseréje is jóval egyszerűbb folyamat lesz. Nem utolsó sorban remek választásnak bizonyul egy locsolótömlő, illetve tömlőkocsi is, amire könnyedén feltekerhetjük az éppen nem használt vezetéket.

Madáretető

A kerti vendégek nem merülnek ki a baráti társaságban. A tollasok ugyanis előszeretettel jelennek meg ebben az időszakban is. Bár ételre nem mindig van szükségük, a fák és a bokrok miatt sokan járnak vissza a területre a téli hónapokat követően is. Manapság már számos olyan dekoratív etetőket és itatókat lehet vásárolni, amelyek nemcsak hasznosak, hanem jól is néznek ki. Emellett pedig léteznek olyan változatok is, amik madárházak is egyben, így helyet biztosítunk a fészkelésre is. Választhatunk persze valamilyen hagyományos megoldást is, vagy készíthetünk saját kezűleg is egyet, amit a gyerekek kedvükre festhetnek és díszíthetnek ki.

Virágtartók

Nemcsak az üzletekben, hanem online is rengeteg egyedi virágtartót találhatunk. Ez plusz egy módja annak, hogy egy kis színt vigyünk a kertbe. Nem kell minden esetben átlagos és szokványos darabot választani, kicserélhetjük őket egy látványos és humoros fajtára is. A választék hatalmas, a tárház pedig kifogyhatatlan, így vásárolhatunk csiga, törpe, sündisznó, kutya, vagy éppen tartor alakút is. Ha szeretnénk valamilyen klasszikus figurát, akkor rendelhetünk természetesebb alakút is, mint például egy fatörzset formáló tartó. Ez remek megoldás bármely teraszra vagy kertbe egyaránt.

Kerti bútor

Egy jól megválasztott kerti bútor sokat dobhat a kinti hangulaton. Ahhoz, hogy kényelmes és strapabíró változatot vásároljunk, sok utánajárást igényel. Ezt nyugodtan megtehetjük az interneten keresztül is, hiszen a kínálat rendkívül széles. Gondolkodhatunk műrattan, de akár valamilyen vintage darabban is, a választék hatalmas, ennek köszönhetően pedig a döntés sem lesz nehéz.

Összegezve: Tavasszal egyre több időt töltünk a szabad levegőn. Ehhez azonban szükség van pár hangulatos kiegészítőre, legyen szó egy általunk épített tóról, egy kerti bútorról, egyedi virágtartóról, vagy éppen egy csodálatos hangulatvilágításról. A webshopunkban ráadásul rendkívül kedvezőek a Gardena kerti szivattyúk ára, de széles a kínálatunk a különböző locsolótömlőkből és tömlőkocsikból is egyaránt.