Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Őszi színpompa az erkélyeden

2020.11.04 17:16
Őszi színpompa az erkélyeden

A szürke és lehangoló évszakokat csak színpompás erkéllyel, virágos balkonnal lehet jól átvészelni, igaz?

Azonban nem mindegy, hogy a hűvösbe, hidegbe milyen színeket, virágokat ültetünk. Azért, hogy a csalódást elkerüljük, és valóban élvezhessük a színpompát, összeszedtünk néhány alapvető jó tanácsot és ötletet.

Érdemes még a fagyok beállta előtt nekilátni.

Az erkély örök díszei - Örökzöldek

Ha erkély van, akkor azon növénynek kell lennie. Az örökzöldekkel sosem választhatunk mellé. A fenyőfélék, és a borostyán félék is jól megélnek a teraszon és szemet gyönyörködtetően élőek.

Színpompa az erkélyen - Árvácskák

Válasszunk merész színekben popmázó virágokat, olyanokat, melyek folyamatosan virágoznak. A leggyakoribb választás a hidegtűrő árvácska és a sokféle színvariációban ragyogó krizantém. Mert szépek, ráadásul jól tűrik a hideget, a változékonyságot, ami az ősz és mostanában már a tél jellemzője is.

Az árvácska variációk a fehértől a kék és narancs színekig választhatóak, szinte végtelen variációban. Ezért egész biztosan megtaláljuk azokat a színeket, melyek igazán feldobják a szürke napokat. Amit érdemes tudni az ültetés előtt, hogy az árvácska szeret összebújni a többiekkel, érdemes úgy kalkulálni a színekkel, variációkkal.

Az árvácska tápdús, jó vízáteresztő földben lesz boldogan színes. A fagyok idején befejezi a virágzást, de az első napsütés újra előcsalogatja.

 

Mindig megújuló színekben - Őszirózsa

Az őszi rózsa minden évben divatosan megújul, és új színekben pompázik. Népszerűsége éppen ezért folyamatos, és helye van minden őszi erkélyen. Őszi erkélyre a kopasz és a mirigyes őszi rózsák ajánlottak leginkább, kék, lila és rózsaszínekben. Tápban dús talajt igényel, és bőséges öntözést.

Ami velünk marad jövőre is – Csarab

Az őszi erkélyek kedvenc dísze, a hangaféle csarab. Apró lilás rózsaszín, fehér vagy lila virágaival. örökzöld cserje. Nagyobb cserépben is jól érzi magát, csoportosan ültetve a legszebb. Télire érdemes a fiatalabb példányokat betakarni, ezzel megvédve a fagyoktól.

Igénytelen, mészkerülő növény, a legszegényebb talajon is megél, ha a talaj ph értéke alacsony. Tél végén érdemes erősen visszavágni, ügyelve arra, hogy maradjon zöld, élő lomb.

Összefoglalva:

Ősszel színekre és lélegző növényekre van szükségünk az erkélyen ahhoz, hogy jól induljon és jól is záruljon a napunk. A színes erkélyhez hidegtűrő, színpompás virágokra van szükségünk, ilyenek az árvácskák, őszirózsák és a csarab is.