Blog

Öt dolog, amely beszerezhető kertészeti áruházból

2021.06.01 17:02
Öt dolog, amely beszerezhető kertészeti áruházból

A kertészeti áruházak kínálata hatalmas, így nehéz eldönteni, hogy mire is van szükségünk a kinti munkálatok során. Legyen kisebb, esetleg nagyobb szerszám, műtrágya, illetve önjáró gépek, a választék rendkívül széles. De vajon mi szerezhető be egy online üzletből és a Gardena webshopjából? Ebből a cikkből minden kiderül!

Kertészeti áruház kínálata

A kerti tevékenységek esetében a legnagyobb segítség, ha valamit nem közvetlenül a kezünkkel kell elvégezni. Éppen erre van a különböző kinti szerszámok, az önjáró eszközök, illetve tápanyagok egyaránt. Mik a legfontosabbak ezek közül?

A vásárláskor mindenekelőtt gondoljuk végig, hogy mire is használjuk majd az adott kelléket. Alaposan nézzük meg a nyelét, annak anyagát, hiszen fontos, hogy ne legyen görbe, esetleg göcsörtös a kiválasztott eszköz.

Kapa

Az egyik legfontosabb kiegészítő egy jó minőségű és prémium kapa, ami bármely kertészeti áruházból, így akár nálunk is be lehet szerezni. A kelléknek több fajtája is kapható, ám fő feladatok, hogy a zöldségesben és a virágosban gyommentes legyen minden. A kapálást rövid, de határozott és egyenletes mozdulatokkal végezzük el, lehetőleg ugyanolyan mélységben. Nem szabad túl mélyen végezni, hiszen az kiszáríthatja a talajt.

Kiskertekben elterjedt a rotációs változat is, amelyet a tavaszi időszakban, a vetés környékén szükséges használatba venni. Előnyük, hogy energiát, időt és sok-sok fájdalmat spórolhatunk meg egy ilyen eszköz megvásárlásával.

Ásó

Egy másik sokszor használt kiegészítő az ásó, amelyet nemcsak a veteményes felásásánál alkalmazunk, hanem sok más esetben is. A felásott talajba ültethetünk növényeket, így azok gyökere könnyebben fel tudja venni a szükséges vizet és tápanyagot. Mindemellett jól jöhet egy tuskó kiásásánál, föld hordásánál, esetleg építkezés során egyaránt.

Metszőolló

Egy éles eszköz minden háztartásban elengedhetetlen eszköz. A prémium metszőolló sok-sok stressztől kíméli meg az embert, hiszen könnyedén és gyorsan metszhetjük le az ágakat, illetve a segítségével egy vastagabb kötelet is elvághatunk. Kell ennél több? Érdemes körbe nézni a webáruházunk kínálatában, hiszen nálunk számos változat közül választható ki a tökéletes darab!

Műtrágya

A növényeknek szinte minden esetben szükségük van minőségi műtrágyára. Ennek köszönhetően egyszerűen és gyorsan pótolhatjuk a számukra a megfelelő mennyiségű tápanyagot. Legyen szó kinti vagy benti virágról, a veteményesről, egy kertészeti áruházban szinte bármihez találhatunk műtrágyát.

Önjáró eszközök

Ne feledkezzünk meg továbbá az önjáró eszközökről sem. Egy robotfűnyíró például rengeteg segítséget nyújthat a számunkra, hiszen ennek segítségével idő és energia is megspórolható. Elegendő beállítani, hogy megfelelő időközönként fussa át a füvet, így mindig alacsonyan tarthatja annak méretét.

Összegezve: A kertészeti áruházak kínálata hatalmas, így szinte bármit megtalálhatunk, amire csak szükségünk lehet a kinti munka során. Legyen szó műtrágyáról, önjáró roboteszközről, esetleg egy éles metszőollóról, mind elengedhetetlen eszköz egy családi háznál. A webáruházunk választékában tehát szinte bármi beszerezhető, amivel könnyebb karban tartani a veteményest és a virágoskertet.