Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Öt elengedhetetlen kellék tavaszi kertbe

2021.05.23 15:11
Öt elengedhetetlen kellék tavaszi kertbe

Itt a tavasz, amikor egyre több időt töltünk az udvaron és a kertben egyaránt. A kinti munkálatokhoz azonban számos kellékre van szükségünk. Ezek között megtalálható a metszőolló, a kisebb szerszámok, de még az öntözéshez szükséges kiegészítők is. Lássuk, hogy mit érdemes beszerezni a kertbe tavasszal!

Tavaszi kertészkedés

Ebben az időszakban a kert szerelmesei örömmel tevékenykednek az udvaron. Szóba jöhet a palánták előnevelése, a virágok ültetése, vagy akár a meglévő növények gondozása. Lassan itt az ideje mindennek megtalálni a helyét, amikhez számos kellékre lesz szükségünk. De vajon melyek ezek?

Metszőolló

Mivel a metszés az első, amit el kell végezni a tavaszi időszakban, így elengedhetetlen, hogy beszerezzünk egy éles metszőollót. Fontos, hogy mindenképpen minőségi darabot vásároljunk, hiszen ezzel segítjük a fák és a bokrok vágási sebeinek gyógyulásást. Legyen szó gyümölcsfáról, málnabokorról, kisebb cserjékről, sok esetben hasznos lehet ez a kiegészítő.

Gardena szivattyú

A sok eső esetében jól jöhet egy Gardena szivattyú, amelyet nálunk bárki könnyedén beszerezhető. A termékek rendkívül magas minőséget képviselnek, így sokáig hasznos kelléke lehet az udvarnak. Remekül alkalmazható medence esetében is, ahonnan segítségével könnyedén kiszivathatjuk a vizet.

Öntözéshez szükséges kellékek

Ne feledkezzünk meg azonban a melegebb időjárásról sem, amikor jóval kevesebb eső esik. Ebben az időszakban szükség lehet pár öntözéshez elengedhetetlen kellékhez. Ilyenek például az alábbi kiegészítők:

  • Gardena locsolótömlő
  • Gyorscsatlakozó
  • Tömlőkocsi
  • Locsoló
  • Gardena esőztető

Ezek az eszközök lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy bármikor könnyedén megöntözhessük a veteményest, a gyümölcsfákat, esetleg a ribizlibokrot, illetve egyéb cserjéket. Nem utolsó sorban segítségükkel a medence is gyorsabban feltölthető.

Fűnyíráshoz elengedhetetlen kiegészítők

Ne feledkezzünk meg a fűnyírásról sem, amelyet tavasztól őszig, szinte hetente el kell végezni. Ehhez mindenképpen érdemes beszerezni egy kézi, egy elektromos, vagy egy robotfűnyírót. Sokat segíthet azonban a fű minőségén egy gyepszellőztető, egy szegélynyíró, de még egy műtrágyaszóró. Ahhoz, hogy folyamatosan friss és zöld legyen a fű, öntözni is szükséges, amelyet a már fent említett eszközök segítségével könnyedén meg is tehetünk.

Kisebb méretű szerszámok

Palántázáshoz, vagy éppen kisebb gyomok kiszedéséhez biztosan kelleni fog egy kisebb méretű kerti szerszám is. Ez lehet egy ültető lapát, egy kis gereblye, esetleg egy sövényvágó. Ezekkel szinte gyerekjáték a fák gondozása és a paradicsomok kipalántázása.

Összegezve: Áprilisban javában zajlik a tavaszi kertészkedés, ráadásul biztosan kiderült már, hogy milyen eszközhiányban is szenvedsz. Amennyiben nincs még minőségű metszőollód, tömlőtartód, esetleg egy ültető lapátod, mindenképpen nézz körbe webáruházunkban és szerezz be egyet mindegyikből!