Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Az áruházunk jelenleg zárva van! 

Blog

Zöldövezet kialakítása falusi udvarba

2021.05.07 15:00
Zöldövezet kialakítása falusi udvarba

Korábban a falusi házak minden esetben egy nagyobb telekre épültek, hogy legyen elegendő hely a növények, a kert és az állatok számára. Ez manapság rendkívüli módon lecsökkent, hiszen bár szeretjük a zöldövezeteket, nincs elegendő idő azt gondozni. De vajon, hogyan lehetséges a falusi udvar átalakítása? Milyen haszna van benne például egy Gardena öntözésvezérlőnek? Ebből a cikkből minden kiderül!

Falusi udvar kialakítása

Nincs előírása annak, hogyan is néz ki egy falusi kert vagy udvar. A lényeg, hogy rengeteg virág, növény, zöldséges kapjon benne helyet. Aki teheti, tartson nyugodtan különböző házi- és haszonállatokat egyaránt.

A kert gondozásához azonban számos eszközre szükség lehet, hiszen csak ezekkel könnyíthető meg a kinti munka. Legyen szó egy nálunk is beszerezhető kinti szerszámról, egy minőségi fűnyíróról, vagy éppen egy prémium fejszéről. Ezek nélkül szinte lehetetlen megfelelően karban tartani a vidéki telkünket.

Nyugodtan beszerezhetünk egy kisebb vagy nagyobb medencét is, amelynek a gyerekek és az unokák is biztosan örülni fognak. Ezt könnyedén feltölthetjük egy locsolótömlő segítségével, esetleg használatba vehetjük a tömlőkocsit, amire utána fel is tekerhetjük a hosszú csövet.

Gardena öntözésvezérlő használata

Egy öntözésvezérlő rendkívül hasznos, nemcsak egy falusi udvarban, hanem tulajdonképpen bármilyen zöldövezetben. Segítségével kisebb eséllyel száradnak ki a növények, a virágok és a zöldséges. Jót tesz továbbá a fűnek is, így érdemes beszerezni egy Gardena öntözésvezérlőt, amely megkönnyíti a mindennapos öntözést.

Melléképületek hasznossága

Vajon miért épült minden családi házhoz jópár melléképület? Gondoljunk csak bele, hogy a szerszámokat valahol tárolni kellett, de a fának is biztosított fedett területet. A melléképületek ideje azonban egy ideje leáldozott, sokan csak egy kis fa bódét vásárolnak otthonra. Az esetek egy részében persze ez is elegendő lehet, ám egy idő után biztosan szűknek tartjuk majd a rendelkezésre álló helyet.

A kertészkedés fontossága

A falusiak előszeretettel töltenek időt a szabad levegőn, hiszen a kertészkedés az egyik legjobb terápia. Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy milyen talajunk van, hiszen annak megfelelően kell kiválasztani a zöldségeket és a növényeket. Fontos továbbá a telek tájolása is, tisztában kell lenni azzal, hogy mikor és hol éri legjobban a nap. Figyelembe kell venni persze az elképzelést is, hogy milyen kialakítást is szeretnénk valójában. Sok bokrot és fát ültetnénk? Esetleg inkább a füves területet kedveljük? Ez mind fontos szempont a kertészkedés során!

Összegezve: Nem lehetetlen zöldövezetet kialakítani egy falusi udvarba. Nincs szükség másra, minthogy szeressünk időt tölteni a friss levegőn. A kertészkedéshez szükség lehet egy Gardena öntözésvezérlőre, némi kézi szerszámra, esetleg egy locsolótömlőre is. Ezek mind megkönnyítik a kerti munkálatokat.